Венедіктова дала ДБР два місяці на усунення «недоліків»

Венедіктова дала ДБР два місяці на усунення «недоліків»

За словами Ірини Венедіктової, потрібно «блокувати корупційні вертикалі знизу вгору»

Генпрокурорка зазначила, що існує ряд недоліків в роботі ДБР, серед яких низька кількість проваджень, переданих до суду з обвинувальним актом

Генеральна прокурор України Ірина Венедіктова заслухала звіт про результати роботи Державного бюро розслідувань (ДБР) за дев’ять місяців цього року. Вона назвала недоліки в роботі бюро і дала два місяці на їх усунення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора

«Генеральний прокурор зазначила, що існує ряд недоліків в роботі бюро, серед яких низька кількість проваджень, переданих до суду з обвинувальним актом, недостатній рівень відшкодування встановлених збитків, завданих кримінальними корупційними правопорушеннями, а також відсутність системного викриття злочинних вертикалей», – йдеться в повідомленні

Венедіктова заявила, що ці недоліки необхідно усунути за два місяці.

«Генеральний прокурор поставила перед ДБР завдання – за два місяці скорегувати роботу на зазначених напрямках і усунути виявлені недоліки», – йдеться в повідомленні.

За словами Венедіктової, потрібно «блокувати корупційні вертикалі знизу вгору». Вона також сказала, що повинно бути «реальне відшкодування встановлених збитків».

Як відомо, президент України Володимир Зеленський заявив, що в генеральної прокурорки Ірини Венедиктової є час до кінця року для того, щоб показати результат.

Раніше генеральна прокурорка розповіла, чи збирається подавати у відставку.

Як повідомляв «Главком», Верховна Рада під час позачергового засідання у четвер, 5 березня, висловила недовіру генеральному прокуророві Руслану Рябошапці. Відставку генпрокурора підтримали 263 народних депутати, з яких лише 179 «слуг народу».

Руслан Рябошапка заявив, що причиною питання про його відставку є результативність роботи генпрокурора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: