Удар по «Епіцентру» у Харкові: Зеленський закликав партнерів ухвалити важливе рішення

Удар по «Епіцентру» у Харкові: Зеленський закликав партнерів ухвалити важливе рішення
Зеленський сказав, що знищити терористичну силу – це суто політичне рішення, яке потрібно ухвалити
фото: Офіс Президента

Багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову

Президент Володимир Зеленський закликав партнерів ухвалити рішення, що дозволить превентивно атакувати точки концентрації російських військ. Про це він сказав у вечірньому зверненні.

«Увесь день сьогодні в Харкові триває розбір завалів на місці влучання російських бомб по гіпермаркету – будівля вщент згоріла. Станом на цей час відомо про загибель 14 людей. Мої співчуття всім рідним та близьким. Загальна кількість загиблих може бути більшою – після пожежі потрібні ще додаткові експертизи, додаткова робота, щоб дати повну інформацію про загиблих. Кількість поранених – понад 40. Кожному надається необхідна допомога», – розповів президент.

Зеленський додав, що багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову, засудили російський терор. І важливо, щоб таке засудження привело до цілком справедливих наслідків.

«Щоб нарешті в нас з’явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з’явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яких інших терористах – знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя. Ми бачимо кожну точку концентрації російських військ. Знаємо всі райони запуску російських ракет і бойових літаків. Знищити цю терористичну силу, а отже, врятувати тисячі життів і гарантовано зупинити розширення війни – це суто політичне рішення. Рішення, яке потрібно ухвалити», – сказав президент України.

Він також зазначив, що Україна буде працювати з партнерами, щоб прискорити та збільшити постачання F-16, що додасть захисту і від терористичних ударів по наших містах, і від тиску російської армії на фронті.

Нагадаємо, Росія в суботу, 25 травня, завдала чергового жорстокого удару по Харкову – по будівельному гіпермаркету. У приміщенні магазину могли перебувати понад 200 людей.

Крім того, близько 19:00 25 травня росіяни завдали чергового удару по центру Харкова, влучивши в район щільної житлової забудови. В обласній прокуратурі зазначили, що під час другого російського ракетного удару в центрі міста постраждали 25 людей, серед них – 14-річний хлопець.

Читайте також: Зеленський: Росія готує наступ за 90 км від Харкова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Зеленський припустив, що рішення (про передачу Patriot) може бути ухвалено, коли лідери НАТО зберуться на саміт у Вашингтоні
Коли союзники зважаться на передачу Україні семи систем Patriot: Зеленський назвав дати
Наступу в Харківській області могло б не бути, якби західні союзники не затримували постачання військової допомоги в Україну
Міністр оборони Британії оцінив шанси ЗСУ відбити наступ Росії на Харківщині
Аби перейти у наступ, необхідно стабілізуват иситуацію на фронті
Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову
Бої за Вовчанськ наразі тривають
Аналітики ISW оцінили, на яку відстань від кордону окупантам вдалося просунутися на Харківщині (карта)
Володимир Зеленський розповів про успіхи Сил оборони на Харківщині
Зеленський назвав ключове завдання України під час наступу окупантів на Харківщині
Зеленський заявив, що на Харківщині тривають оборонні бої
На Харківщині є села, які із «сірої зони», стали зоною ведення бойових дій – Зеленський
Согласно договору, ЕС не будет участвовать в боевых действиях, однако будет тренировать украинских военных и помогать обороне
Евросоюз согласовал с Украиной гарантии безопасности – Welt
Чергова «інавгурація» російського диктатора відбудеться вже за декілька днів
На окупованих територіях росіяни хочуть змусити людей дивитись «інавгурацію» Путіна
Президент Франції заговорив про важливість ядерної зброї
«Все для захисту ЄС»: Макрон хоче розпочати дискусію використання ядерної зброї
Дата публікації новини: