Зеленський розповів, як закінчити війну на Донбасі «дуже скоро»

Зеленський розповів, як закінчити війну на Донбасі «дуже скоро»
Володимир Зеленський наголосив, що його пріоритетом є завершення війни на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент України сказав, від чого залежить завершення війни на сході

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для завершення війни на Донбасі необхідна політична воля Росії.

Глава Української держави наголосив в інтерв’ю LRT, що його пріоритетом є завершення війни на сході України.

«Завершення війни – не кажучи вже про те, що це мій пріоритет, і перш за все мій пріоритет як громадянина України – я вважаю, що це конкретні кроки», – заявив Зеленський.

За його словами, якщо протягом семи місяців не було великих зіткнень або вибухів, то це говорить про те, що можливо завершити війну на Донбасі.

«Я б не став президентом, якби не відчував, що у мене є і здатність, і бажання, і енергія, і прагнення, і політична воля. Але цього виявилося недостатньо, щоб закінчити війну за рік. Те ж саме має бути і з Росією. Якщо Росія захоче цього завтра, ми закінчимо цю війну дуже скоро», – заявив він.

До слова, політолог Станіслав Бєлковський заявив в інтерв’ю «Главому», що президент Росії Володимир Путін не бачить потреби витрачати час на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, аби полагодити стратегічні питання, вважаючи, що той нічого не вирішує.

Як раніше повідомлялося, у Кремлі заявили, що на сьогодні не ведеться підготовка зустрічі президента Росії Володимира Путіна з українським президентом Володимиром Зеленським. «Ніякої підготовки зустрічі президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського не ведеться», – заявив прессекретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

До цього Путін говорив, що не відмовляється від зустрічі із Зеленським, але поки не бачить в ній сенсу, оскільки ключові питання України вирішуються нібито в Вашингтоні, Берліні та Парижі.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявив, що місце зустрічі Зеленського з главою Кремля Путіним на цей час не обговорюється. Поки йдуть переговори про теми, які планується розглянути. «Зараз місце зустрічі президентів Зеленського і Путіна не обговорюється, є певні контакти і спроби узгодити порядок зустрічі, але до географії ще не дійшли», – сказав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що організувати зустріч Зеленського і Путіна дуже складно. Однак, додав міністр, якщо українська сторона побачить, що на цьому саміті можна буде припинити війну на Донбасі, то до його організації буде докладено максимум зусиль.

До слова, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю «Главкому» розповів, що Путін зустрінеться із Володимиром Зеленським лише в тому разі, якщо отримає від цього користь. Також російський президент під час зустрічі може погодитися на якісь формальні поступки щодо Донбасу.

Нагадаємо, 20 квітня у відеозверненні президент Зеленський запропонував російському колезі Путіну зустрітися в «будь-якій точці» Донбасу, де йде війна.

22 квітня Путін заявив про готовність обговорити з Зеленським у Москві двосторонні відносини у будь-який зручний час, але відмовився обговорювати «проблему Донбасу». При цьому президент РФ вчергове повторив, що для вирішення «проблеми Донбасу» «керівництву України потрібно спілкуватися з підконтрольними Росії бойовиками з «ДНР» і «ЛНР», а вже потім з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: