Суддя Гарський, який змушує злочинців читати, придумав нову методику

Суддя Гарський, який змушує злочинців читати, придумав нову методику
Старі американські стрічки добре вплинуть на обвинуваченого, вважає суддя
фото з відкритих джерел

Старі американські стрічки добре вплинуть на обвинуваченого

Суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський, який багатьох своїх підсудних зобов’язав читати книжки, вигадав нове нестандартне покарання для порушників закону. У інтерв’ю «Главкому» він розповів, що має ідею призначати засудженим, у яких проблеми із читанням, перегляд фільмів. Для цього вже відібрав американські кінострічки 40-50 років XX століття.

«Не хочу відкривати таємниці, невдовзі ви побачите це в одному з вироків. Покарання стосуватиметься дрібного шахрайства. Я розраховую, що перегляд фільму позитивно вплине на обвинуваченого, аби у майбутньому той не скоював злочинів», – пояснив суддя.

Як повідомляв «Главком», у жовтні 2021 року суддя Олександр Гарський зобов’язав двох хлопців віком 19 і 23 роки, обвинувачуваних у крадіжці, прочитати декілька художніх літературних творів.

Розлянувши справу про крадіжку, суддя призначив обвинувачуваним рік умовного терміну ув’язнення та склав невеликий список літературних творів, які буде потрібно прочитати протягом цього часу: повість (за іншими виданнями роман) «Пригоди Тома Сойєра», 1876 р., автор – Марк Твен; роман «Пригоди Гекльберрі Фінна», 1884 р., автор – Марк Твен; пригодницька повість (за іншими виданнями роман) «Біле Ікло», 1906 р., автор – Джек Лондон; аірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі …».

Також одесит-забіяка має прочитати дитячий роман, щоб позбутися поганих думок – рішення суду.

Читайте також: «Багато моїх вироків є надто суворими». Інтерв’ю із суддею, який змушує злочинців читати книги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: