Одеський суддя ухвалив незвичний вирок: злодіям доведеться прочитати книжки

Одеський суддя ухвалив незвичний вирок: злодіям доведеться прочитати книжки
Вирок судді виявився досить оригінальним
фото з відкрити джерел

Судове рішення було ухвалене у справі про крадіжку

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олександр Гарський зобов’язав двох хлопців віком 19 і 23 роки, обвинувачуваних у крадіжці, прочитати декілька художніх літературних творів. Відповідне рішення міститься у Єдиному реєстрі судових рішень.

Розлянувши справу про крадіжку, суддя призначив обвинувачуваним рік умовного терміну ув’язнення та склав невеликий список літературних творів, які буде потрібно прочитати протягом цього часу:

  • Повість (за іншими виданнями роман) «Пригоди Тома Сойєра», 1876 р., автор – Марк Твен;
  • Роман «Пригоди Гекльберрі Фінна», 1884 р., автор – Марк Твен;
  • Пригодницька повість (за іншими виданнями роман) «Біле Ікло», 1906 р., автор – Джек Лондон;
  • Вірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі …», 1845 р.

«Саме завдяки таким творам у дитини і повинні створюватись образи прекрасного, найкращого, які вона буде нести через все життя. І якщо людина була позбавлена такого прекрасного у дитинстві, потрібно компенсувати їй такі знання у сьогоденні. Фактично це питання духовного розвитку людини, питання любові до ближнього і поваги до права власності», – пояснив суд.

Між іншим, служитель Феміди перед винесення вироку поцікавився в обвинувачених обізнаністю в літературі, завдяки якій людина стає більш освіченою. На що хлопці відповіли: майже нічого не читають. На предметні запитання про шкільну літературу пояснили, що нічого не пам`ятають, а 23-річний хлопець повідомив, що не любить читання взагалі.

«Суд робить висновок, що не за віком, а за розвитком, вказані особи є майже дітьми, зі своїм обмеженим внутрішнім світом, своїми образливими та вразливими почуттями. При певній життєвій перешкоді така людина, не маючи життєвого досвіду, не маючи критичного мислення, допускає досить тривіальні вчинки, які за своїм змістом є очевидно суспільно небезпечними», – сказано у вироку.

Далі суддя Гарський навів цитати юриста, громадського діяча та літератора Коні про те, що «…діячі судового змагання не повинні забувати, що суд, у відомому відношенні, є школа для народу, з якої, крім поваги до закону, повинні виноситися уроки служіння правді і поваги до людської гідності», а також думку російського письменника Достоєвського «перестати читати книги – значить перестати мислити».

Зазначимо, що суддя Олександр Гарський вже не вперше потрапляє в поле зору ЗМІ завдяки своїм незвичайним вирокам – деякі ухвалені ним судові рішення мають епіграфи видатних філософів, до багатьох докладається список використаної літератури.

Раніше повідомлялося, що суддя, яка влаштувала «п’яну» ДТП в Києві, отримала штраф у 850 грн.

Також нагадаємо, що суддя Волкова, яка відправила за грати генерала Павловського, раніше відпустила командира «Беркуту».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: