Кого зі світових лідерів найбільше люблять українці, а кого – ненавидять: опитування

Кого зі світових лідерів найбільше люблять українці, а кого – ненавидять: опитування
Найбільш симпатичні українцям лідери Британії та Польщі
фото: gov.pl

Лише 1% українців позитивно ставиться до російського президента Володимира Путіна

Польський президент Анджей Дуда та британський прем'єр Борис Джонсон є найсимпатичнішими українцям іноземними лідерами. Про це свідчать результати соціологічного опитування компанії Група «Рейтинг».

Зокрема, Джонсон симпатичний 92% опитаних, а Дуда – 91%. Замикає трійку лідерів симпатій українців президент США Джо Байден з 89%.

92% – президент Польщі Анджей Дуда;
91% – прем'єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон;
89% – президент США Джо Байден;
73% – президент Литви Гітанас Науседа;
71% – голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн;
59% – президент Туреччини Реджеп Ердоган;
58% – президент Франції Емманюель Макрон;
50% – президент Румунії Клаус Йоганніс (30% його не знають);
45% – прем'єр Італії Маріо Драгі (25% його не знають);
41% – канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Полярне ставлення в українців до Макрона та Шольца – багато і симпатиків, і антипатиків.

Соціологи вказують, що за останні два місяці покращилося ставлення до Шольца, фон дер Ляєн, а погіршилося – до Ердогана та Макрона.

Водночас до прем'єра Угорщини Віктора Орбана превалює негативне ставлення – 53%, а позитивно ставляться до нього лише 20% українців і стільки ж не знають його – 20%.

Тотальна більшість українців негативно ставиться до президента країни-окупанта Росії Володимира Путіна (98%) та його союзника, диктатора Білорусі Олександра Лукашенка (95%). Знайшовся лише 1% респондентів, кому симпатичний Путін, та 2% – Лукашенко.

Ставлення українців до Путіна

Ставлення українців до Лукашенка

Опитування проведене 18-19 червня 2022 року телефоном з використанням комп'ютера серед 1200 українців віком від 18 років, крім тимчасово окупованих Криму та частини Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв'язок. Похибка – не вище 2,8%.

Нагадаємо, результати опитування ECFR «Мир проти справедливості: майбутній розкол Європи через війну в Україні», яке проводилося наприкінці травня 2022 року у десяти країнах Європи, виявило зростання розриву між висловленими позиціями багатьох європейських урядів та суспільними настроями в їхніх країнах. Результати опитування ECFR поділяють європейців на дві протилежні групи: табір «Миру» (35% людей), який хоче, щоб війна закінчилася якнайшвидше, навіть якщо це означає, що Україна йде на поступки та табір «Справедливості», який вважає, що лише явна поразка РФ може принести мир та метою є покарання Росії за її агресію та відновлення територіальної цілісності України (22%).

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: