Яценюк: Рада повинна звернутися до європейських парламентів, щоб засудити повернення Росії до ПАРЄ

Яценюк: Рада повинна звернутися до європейських парламентів, щоб засудити повернення Росії до ПАРЄ
Яценюк вважає, що жорстка реакція вкрай необхідна на повернення Росії до ПАРЄ 

Росія, яка порушує міжнародне право та вчиняє агресію, повинна нести за це покарання, а не повертатися до Парламентської Асамблеї Ради, - політик

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив, що Росія, яка порушує міжнародне право та вчиняє агресію, повинна нести за це покарання, а не повертатися до Парламентської Асамблеї Ради Європи під оплески наших західних партнерів. Про це йдеться у його відеозверненні, повідомляється на партійному сайті.

Яценюк підкреслив, що рішення про повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи є «ганебним».

«Це поразка Заходу і перемога Росії. І до цієї поразки Захід сам доклався», - наголосив політик.

Лідер «Народного фронту» вважає, що український парламент повинен на позачерговому засіданні розглянути це питання та звернутися до партнерів і союзників з європейських парламентів з тим, аби засудити цей ганебний крок.

«Жорстка реакція вкрай необхідна», - підкреслив Яценюк.

«Якщо ми промовчимо, завтра так само тишком-нишком знімуть санкції, введені проти Росії за окупацію Криму, Донецька і Луганська. А післязавтра ще окремі наші партнери будуть засуджувати Україну, а не Росію, за «невиконання Мінських угод», - впевнений політик.

Окрім того, наголосив він, Міністерство закордонних справ має зробити демарші у тих країнах, «які підтримали це ганебне рішення».

«Ми повинні проявити позицію. Ми повинні захистити свободу. Ми повинні захистити нашу територіальну цілісність. І ми повинні на весь світ сказати: той, хто порушує міжнародне право, хто вчиняє агресію, - а це Росія, - повинен нести за це покарання, а не повертатися до Парламентської Асамблеї Ради Європи під оплески наших західних партнерів», - заявив Яценюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: