Газові угоди. Мінекономіки очікує зміну курсу гривні

Газові угоди. Мінекономіки очікує зміну курсу гривні
Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов

Ми отримали дуже хороші новини за підсумками переговорів щодо транзиту газу - Милованов

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України очікує на зміцнення курсу гривні через газові домовленості з Росією.

Про це заявив міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, можливо, нам доведеться переглянути макропрогноз щодо курсу в частині його більшого зміцнення», – сказав Милованов.

Згідно з жовтневим макроекономічним прогнозом, середньорічний обмінний курс у 2020 році становитиме 27 грн/$1, в 2021-му – 27,2 грн/$1, в 2022-му – 27,5 грн/$1 за базовим сценарієм, за оптимістичним – в 2020 році він очікується на рівні 24,8 грн/$, 23,9 грн/$ у 2021 році і 24,2 грн/$ у 2022-му.

«Ми отримали дуже хороші новини за підсумками переговорів щодо транзиту газу. Це дає підстави Україні мати міцніший обмінний курс. В урядові прогнози ми закладали деяку девальвацію курсу. Але з урахуванням подій сьогодні і вчора, з урахуванням того, що відбувається на валютному ринку в останні два-три місяці, думаю, у нас є всі підстави сказати, що гривня зміцнюватиметься», – зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук.

Як повідомлялось, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що договір по газу між Україною і Росією включає транзитний договір на п’ять років з можливістю пролонгації договору на 10 років. Контракт буде включати транзит 65 млрд куб. м газу в 2020 році, і 40 млрд куб. м в 2021-2024 роках.

Як заявив виконавчий директор групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко, українські компанії «Оператор ГТС» і «Нафтогаз» підпишуть контракти з «Газпромом» протягом тижня. Зокрема, буде підписано угоду з «Газпромом» щодо виплати до кінця року «Нафтогазу» майже $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: