Лондон збільшує фінансову підтримку України до £100 мільйонів

Лондон збільшує фінансову підтримку України до £100 мільйонів
Україна отримає від Британії значну фінансову допомогу
фото: АР

Трасс захоплена стійкістю Києва перед російською агресією

Велика Британія збільшить обсяг підтримки України до 100 млн фунтів стерлінгів.

«Ми надали оборонну зброю, ми надали тренування 22 тисячам членів української армії, і коли прем’єр-міністр відвідав Київ раніше цього місяця, він оголосив, що ми надаємо 88 млн на підтримку демократії України та її незалежності. Сьогодні я можу оголосити наступний компонент нашої допомоги, збільшуючи наше фінансування цих проєктів до 100 млн фунтів», – заявила у четвер на брифінгу в Києві глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс.

Трасс також підкреслила, що захоплена стійкістю Києва перед лицем російської агресії і що Лондон пишається бути на передовій підтримки України: «Ми, Сполучене Королівство, дуже пишаємося бути на передовій підтримки України».

Вона зазначила, що також рада бути у Києві, щоб запустити нове тристороннє партнерство з Україною та Польщею.

17 лютого було офіційно оголошено, що Україна, Польща та Велика Британія офіційно започатковують новий тристоронній формат співпраці.

Про створення нового тристороннього альянсу офіційно мали оголосити 2 лютого у Києві з приїздом глави МЗС Британії Ліз Трасс. Однак вона захворіла на коронавірус і її візит, як і оголошення нового формату, перенесли.

З ініціативою створення формату, який є частиною стратегії малих альянсів як проактивної зовнішньої політики України, виступив офіційний Київ у жовтні 2021 року.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначав, що новий формат співпраці між Польщею, Україною та Британією передусім покликаний зміцнити безпеку у регіоні, у чому зацікавлені всі три країни.

Додамо, що 17 лютого Міноборони Британії показало можливі напрями вторгнення в Україну.

Раніше глава уряду Британії Борис Джонсон записав у штаб-квартирі НАТО відео на підтримку України.

Також нагадаємо, що елітний спецназ із Великої Британії вирушив в Україну. Тим часом на Яворівському полігоні у Львівській області тривають бойові стрільби. Українські військові випробовують британську протитанкову систему Nlaw, яка вже є на озброєнні Збройних сил.

Зазначимо, що британський прем'єр Борис Джонсон не виключає, що вторгнення Росії до України може початися з наступу на Київ. Очільник британського уряду додав, що ситуація «досить похмура», але війна не є неминучою. Велика Британія очолює створення пакета економічних санкцій проти Росії та постачає Україні оборонну зброю

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: