Глава уряду Великої Британії записав відео на підтримку України

Глава уряду Великої Британії записав відео на підтримку України
Прем'єр Британії Джонсон заявив, що «вторгнення Росії на територію України буде трагічним прорахунком»
скріншот із відео

На Даунінг-стріт показали свою версію підсумків переговорів із Путіним

Прем'єр Британії Борис Джонсон після свого візиту до Києва та спілкування з президентом Володимиром Зеленським опублікував відеоролик на підтримку України, а на сайті уряду Великої Британії було опубліковано британську версію звіту про телефонні переговори Джонсона з президентом Росії Путіним.

Після розмови з Путіним британський Кабінет у звіті наголосив:

«Прем'єр-міністр висловив глибоке занепокоєння нинішньою ворожою активністю Росії на кордоні з Україною. Він наголосив на необхідності пошуку рішення, яке поважає як територіальну цілісність України, так і право на самооборону. Прем'єр-міністр Британії наголосив, що будь-яке подальше вторгнення Росії на територію України буде трагічним прорахунком.

Джонсон пояснив Путіну, що згідно з політикою відкритих дверей НАТО, всі європейські демократії мають право претендувати на членство в НАТО. Це право повною мірою поширюється на Україну. Він акцентував увагу президента РФ на тому, що НАТО є оборонним союзом.

Лідери погодилися, що загострення не відповідає нічиїм інтересам. Джонсон наголосив на важливості діалогу та дипломатії, а також заявив про необхідність включення України в переговори.

Прем'єр-міністр та президент Путін вітали спілкування між Великою Британією та Росією з низки важливих питань, включаючи зміну клімату, ситуацію в Афганістані та ядерну угоду з Іраном. Вони погодилися застосувати цей дух діалогу і до нинішньої напруженості, щоб знайти мирне рішення», – сказано у заяві.

У своєму ж відеозверненні на підтримку України за підсумками київського візиту Джонсон застеріг українців про реальну загрозу вторгнення в Україну та запевнив у запровадженні негайних санкцій проти Росії у разі початку агресії.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув до України. Він повідомив, що Британія виділить Україні майже 2 млрд фунтів на проєкти в інфраструктурі та енергетиці.

Також Джонсон заявив, що санкції проти РФ будуть запроваджені, щойно російська армія вторгнеться в Україну.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: