Нардеп звинувачує ЄБРР в лобізмі

Нардеп звинувачує ЄБРР в лобізмі
Народний депутат Ігор Луценко

«Якщо ви бачите якусь новелу під вивіскою ЄБРР, то треба тричі перевірити, чи дійсно це так, і які там інтереси»

«Європейський банк реконструкції та розвитку» - лобістська «контора». Про це заявив народний депутат Ігор Луценко, коментуючи процедуру сквіз-ауту і прийняті в 2017 році зміни до закону «Про акціонерні товариства» щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах.

«Власне, вся повнота ризиків проекту (проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах, - ред.) стала зрозуміла тільки після того, як закон був прийнятий. Він подавався, я нагадаю, під красивими соусами, що це є «виконанням європейських директив», ЄБРР підтримує цей закон, а виявилося, що ЄБРР - просто лобістська контора. Тобто, була дуже красива обгортка цього всього. Зараз, якщо ви бачите якусь новелу під вивіскою ЄБРР, то треба тричі перевірити, чи дійсно це так, і які там інтереси», - зазначив Луценко.

Нагадаємо, в 2017 році Україна імплементувала вимоги директив ЄС в частині реформи фондового ринку, прийнявши зміни до закону «Про акціонерні товариства», які набрали чинності 4 червня і законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазігромадських організацій підприємств, в тому числі через squeeze-out і sell-out.

Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів.

За словами глави Максима Лібанова, директора департаменту стратегії розвитку фондового ринку НКЦПФР, закон на 99% імплементував відповідну директиву Євросоюзу щодо процедур squeeze-out і sell-out. Він також зазначив, що процедури сквіз-ауту проходять за цивілізованими європейськими правилами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: