Проекти групи ICU визнані кращою практикою КСВ бізнесу в Україні, – «Фокус»

Проекти групи ICU визнані кращою практикою КСВ бізнесу в Україні, – «Фокус»
Високу оцінку отримав видавничий проект ICU Business Books

У Центрі вдосконалення економічної журналістики пройшли навчання 70 журналістів топових українських ЗМІ

Журнал «Фокус» у категорії «Кращі практики соціально відповідального бізнесу» в Україні відзначив два соціальні проекти фінансової групи ICU. Високу оцінку отримали проекти: «Центр удосконалення економічної журналістики», заснований ICU спільно з Київською школою економіки, та видавничий проект ICU Business Books.

Центр удосконалення економічної журналістики заснований в минулому році, і за цей час у ньому пройшли навчання 70 журналістів топових українських ЗМІ: «Інтерфакс-Україна», «РБК-Україна», «ЛІГАБізнесІнформ», «Економічної Правди», Радіо «Свобода», ICTV, «5-го каналу» і багатьох інших.

«Моя особиста зацікавленість у роботі Центру - допомогти журналістам бачити реальну картину світу, а не ту, яку їм намагаються нав'язати», - говорить керуючий партнер ICU Макар Пасенюк.

За його словами, робота Центру також сприяє боротьбі із замовною журналістикою. «Чим гостріша політична обстановка в країні, тим більше новин, в тому числі фейкових, з'являються в інформаційному просторі. Я впевнений, що економічно грамотні журналісти не будуть тиражувати неправдиву інформацію, якщо вона абсурдна з економічної точки зору», - підкреслив Макар Пасенюк.

Друга соціальна ініціатива, яку відзначив журнал «Фокус», - видавничий проект ICU Business Books. Завдяки йому, починаючи з 2015 року в Україні з'являються міжнародні економічні бестселери, давно відомі за межами країни, які, однак, не потрапляють на полиці наших книгарень.

«Це так звані must read книжки, які мають великий вплив на мислячу публіку в Європі і США, але не дійшли до нашої країни, - розповідає керуючий партнер ICU Костянтин Стеценко. - Видаючи ці книги українською мовою, ми хочемо, щоб якісна спеціалізована література була доступна кожному. Чим більше людей будуть читати сучасні економічні книги, а не відштовхуватися від радянської наукової бази або підручників, тим більш фінансово грамотним стане наше суспільство».

Проект не обмежується співпрацею з одним видавництвом, взаємодіючи з «Нашим Форматом», «Видавництвом Старого Лева» та іншими, ICU поступово заповнює нішу економічного нон-фікшену українською мовою.

За 2,5 роки бібліотека ICU Business Books налічує шість бестселерів:

•          Андерс Аслунд, Сімеон Дянков «Велике переродження»;

•          Пітер Тіль «Від нуля до одиниці»;

•          Тома Пікетті «Капітал у XXI столітті»;

•          Дарон Аджемоґлу, Джеймс Робінсон «Чому нації занепадають»;

•          Христина Фріланд «Плутократи. Епоха нових багатих і занепад старої системи»;

•          Рендал Рей «Сучасна теорія грошей».

Група ICU - незалежна фінансова група, що надає послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи. На даний момент під управлінням ICU знаходяться активи в розмірі понад $500 млн. Мажоритарні власники групи - її керуючі партнери - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: