Світовий попит на нафту впаде до рівня 25-річної давнини

Світовий попит на нафту впаде до рівня 25-річної давнини

Доповідь агентства в свою чергу призвела до падіння червневих ф'ючерсів на марки Urals, Brent, WTI.

За підсумками квітня попит впаде на 29 млн барелів на добу, у травні падіння повинно скласти ще 26 млн барелів, - агентство

Світовий попит на нафту до кінця квітня цього року може зменшитися до рівня 1995 року. Такий прогноз зробило Міжнародне енергетичне агентство, виходячи з темпів заповнення сховищ.

В організації розповіли, що за підсумками квітня попит впаде на 29 млн барелів на добу. Таким чином, він повернеться на рівень 25-річної давності. «У травні падіння повинно скласти ще 26 млн барелів», - зазначили в Енергетичному агентстві.

Згідно з оглядом, до кінця року попит на нафту в світі в середньому скоротиться на 9,3 млн барелів на добу.

Таким чином, ринок буде відкинутий назад майже на десять років.

Доповідь агентства в свою чергу призвела до падіння червневих ф'ючерсів на марки Urals, Brent, WTI.

Як повідомлялося, ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Нагадаємо, Саудівська Аравія готова в разі необхідності додатково скоротити видобуток нафти в червні - після чергової зустрічі альянсу ОПЕК +.

10 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу.

ОПЕК+ - це домовленість, яка охоплює не тільки країни-члени картелю, але й низку інших: Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Казахстан, Малайзію, Оман, Південний Судан, Росію та Судан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: