Ціни на нафту знову підскочили

Ціни на нафту знову підскочили
Торги на лондонській біржі ICE

У той же час ціни на російську нафту впали до нового мінімуму

На торгах в середу, 22 квітня, ціни на нафту еталонних марок відіграли частину вчорашнього падіння.
Так, вартість ф'ючерса на нафту марки Brent з поставкою в червні на лондонській біржі ICE зросла на 16% і досягала позначки в $22,5 за барель.

У той же час вартість нафти сорту WTI виросла на 39,8% - до $16,18 за барель.

Пізніше котирування знизилися: Brent впала до $20,14 за барель, а WTI - в $14,25 за барель.

У той же час ціни на російську нафту впали до нового мінімуму. Зокрема, вартість нафти Urals в Північно-Західній Європі в абсолютному вирахуванні знизилася на 5,92 долара - до 11,59 долаа за барель. Більш низькій ціна була 1 квітня - 10,54 долара за барель - це було мінімальним значенням з березня 1999 року.

Нафта дорожчає, незважаючи на новини про зростання запасів в США. Як повідомило Міненерго країни, за тиждень запаси виросли і підскочили на 15 млн барелів. Резерви бензину в Штатах за тиждень підвищилися на 1 млн барелів, дистилятів - на 7,9 млн барелів.

Напередодні ціна на нафту марки Brent з поставкою у червні опустилася до менш ніж 18 доларів за барель. Такого не було з листопада 2001 року.

Як повідомлялося, курс російської валюти впав услід за нафтою. Російська валюта почала дешевшати слідом за нафтовими котируваннями, що напередодні пережили безпрецедентне падіння. Вартість травневих ф'ючерсів на американську нафту WTI опускалася до мінус $37 за барель, після чого повернулася до позитивних значень.

Нагадаємо, 20 квітня вартість квітневого ф’ючерсу WTI вперше в історії досягла негативних значень. На закритті торгової сесії вартість бареля становила мінус $37,63.

Причина настільки глибокого падіння ціни на нафту саме в США в тому, що країна на місяць стала епіцентром епідемії коронавірусу, а її експортні потужності не дозволяють позбутися від надлишків нафти.

Поки епідемія в більшості великих країн не закінчиться, нафта з поставкою в найближчому майбутньому буде коштувати дуже дешево. Ситуацію з цінами поки не зможе виправити навіть рекордне скорочення видобутку в рамках картелю ОПЕК +. Країни домовилися знизити світовий видобуток на 10%, а попит вже впав більш ніж на 20%. Угода не може підвищити ціни, а може лише зменшити темпи заповнення сховищ.

Американська влада обіцяє скоро поступово скасувати карантини, а тому нафту WTI з поставкою в червні варто очікувати більше $20 за барель. Потім почнеться відновлення світової економіки, хоча зростання нафтових цін і будуть заважати накопичені за час кризи запаси. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: