Уряд готує санкції проти Росії через будівництво Керченського моста

Уряд готує санкції проти Росії через будівництво Керченського моста
РНБО пропонують ввести санкції відносно 24 юридичних та шести фізичних осіб за будівництво Керченського моста
Фото з відкритих джерел

«Закликаємо представників російської окупаційної влади і їхніх пособників задуматися про невідворотність покарання», – заявили в уряді

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пропонує ввести санкції проти Росії за будівництво Керченського моста і руйнування парків в окупованому Криму. Про це повідомляється на сайті відомства в середу, 8 вересня.

Зазначається, що Кабмін направив РНБО пакет санкцій відносно 24 юридичних та шести фізичних осіб, причетних до будівництва Керченського моста, його експлуатації, а також перепланування паркових територій і об'єктів культурної спадщини в Севастополі.

«Ми докладатимемо необхідних зусиль, щоб всі причетні до скоєння злочинів на території українського Криму понесли відповідальність за свої дії. З цією метою ми розвиватимемо більш тісну співпрацю з міжнародними партнерами. Закликаємо представників російської окупаційної влади і їхніх пособників задуматися про невідворотність покарання», – зазначив заступник міністра з питань реінтеграції Ігор Яременко.

Санкції передбачають блокування активів на території країни, заборону на в'їзд в Україну й участь у приватизації та оренди держмайна. Обмеження вводяться на п’ять років.

Напередодні президент увів у дію рішення РНБО про персональні санкції.

До слова, сьогодні ЄС продовжив санкції проти Росії.

Санкції, що діють з 2014 року, передбачають обмеження на поїздки та заморожування активів в Євросоюзі. Під них потрапляють 177 осіб і 48 організацій.

Раніше глава Євроради Шарль Мішель заявив, що ЄС збереже санкції проти Росії в силі до тих пір, поки не будуть реалізовані Мінські угоди. Він підкреслив, що контактує з президентом України Володимиром Зеленським з питання реалізації угод.

Нагадаємо, що у липні Європейський союз затвердив продовження економічних санкцій проти Росії. Обмеження застосовують за окупацію Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: