Замість ремонту поїзда, «Укрзалізниця» купила дві елітні автівки за 9 млн грн

Замість ремонту поїзда, «Укрзалізниця» купила дві елітні автівки за 9 млн грн
Машини перекинули на баланс Одеської дороги, де вони припадали пилом у гаражі
Фото: Сергій Лещенко, Facebook

Матеріали аудиторської перевірки афери передали в НАБУ

Укрзалізниця замість ремонту дизель-поїзда гроші перекинули на закупівлю двох лімузинів Audi А8 Long по 4,5 млн грн кожен.

Про це заявив член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, купівля лімузинів відбулася за часів минулого керівника залізниці Євгена Кравцова і ретельно приховувалася. «Покупку оформили без тендера, а купили через страхову фірму, засновником якої значиться філія «Одеська залізниця». Після цього машини перекинули на баланс Одеської дороги, але боялися експлуатувати через резонанс, що почався. У підсумку, машини стояли в гаражі, припадали пилом, на одній з них зіпсувався акумулятор», - розповів Лещенко.

Наглядова рада «Укрзалізниці» призначила аудиторську перевірку цієї афери, яка виявила численні порушення. «Але її результати пів року не передавали в правоохоронні органи. На початку липня наглядова рада зажадала це зробити, але через місяць виявилося, що ... нічого не сталося. Тільки після чергового мого листа в кінці серпня матеріали були передані в НАБУ», - зазначив Лещенко.

Нагадаємо, в кінці січня 2020 року Кабінет міністрів погодив звільнення Євгена Кравцова з посади голови правління УЗ. Сам Кравцов про рішення піти із займаної посади заявив ще в кінці грудня 2019 року. За його словами, він має намір перейти в публічний сектор.

До слова, член Наглядової ради «Укрзалізниці», відповідальній за боротьбу з корупцією, Сергій Лещенко «не помічає» закупівлю держкомпанією дизпалива за завищеною ціною. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: