В Україні здорожчав популярний овоч

В Україні здорожчав популярний овоч
Ціни на популярні овочі в Україні продовжують зростати
фото: glavcom.ua

Учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання цибулі збережеться й надалі

Ріпчаста цибуля в Україні залишається одним з найдорожчих овочів борщового набору, але ціна на популярний овоч протягом тижня на оптових ринках України зросла в середньому на 10%. Кореспондент «Главкому» відвідав київські супермаркети та дізнався, скільки зараз коштує цибуля.

Звичайну ріпчасту цибулю тепер можна придбати за 59,95 грн за кг.

Ціна на цибулю стартує від 59 грн
Ціна на цибулю стартує від 59 грн

Зазначимо, що є варіант й дорожче – 69,99 грн за кг. У порівнянні з березнем 2023 року ціни на ріпчасту цибулю знизилися, адже тоді вона коштувала 63,90 грн за кг.

У супермаркетах зросли ціни на ріпчасту цибулю
У супермаркетах зросли ціни на ріпчасту цибулю

Ціна на білу цибулю навпаки впала у порівняні з березневими цінами. Тепер кілограм білою цибулі можна придбати за 72,99 грн замість 91,90 грн за кілограм

У порівнянні із березневими цінами, у травні біла цибуля коштує менше
У порівнянні із березневими цінами, у травні біла цибуля коштує менше

Дорожче коштує цибуля шалот. Українці можуть придбати кілограм за 109 грн, проте найдорожчою рекордсменкою серед різновидів овоча виявилася солодка цибуля. У супермаркетах ціна на неї стартує від 179 грн за кг. 

Солодка цибуля нині найдорожче коштує в супермаркетах
Солодка цибуля нині найдорожче коштує в супермаркетах

Аналітики проєкту EastFruit зауважують, що наразі ціни на цибулю в господарствах України вже в середньому в 3,7 рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

«При цьому учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання цієї продукції збережеться й надалі, а темпи зростання цін на цибулю продовжуватимуть прискорюватися в міру подальшого скорочення запасів цієї продукції в українських господарствах», – підсумовують експерти.

Експерти зазначають, що більшу частину пропозиції становить цибуля середньої якості, тоді як якісної продукції в українських господарствах на сьогодні практично не залишилося. У деяких супермаркетах замість ящиків із цибулею – порожні полиці. 

Нагадаємо, що нещодавно в Україні в більшості областей фіксувалося підвищення цін на моркву. Проте міністр агрополітики анонсував, коли впадуть захмарні ціни на овочі. 

Читайте також: Огірки за 200, цибуля за 80. Міністр агрополітики пояснює, що трапилося

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: