Польща вилучила гроші з рахунків посольства Росії

Польща вилучила гроші з рахунків посольства Росії
Прокуратура Польщі вилучила кошти на рахунках посольства РФ

Голова російської дипмісії у Польщі запевняє, що дії польської прокуратури, нібито, є порушенням Віденської конвенції

Прокуратура Польщі вилучила гроші з рахунків посольства та торговельного представництва Росії, Про це пишуть росЗМІ з посиланням на слова голови російської дипмісії у Польщі Сергія Андрєєва,

«Ми отримали повідомлення від прокуратури про те, що кошти з рахунків посольства та торговельного представництва в банку Santander перераховані на рахунки прокуратури», – заявив посол.

За його словами, тоді ж банк Santander повідомив, що припинив співпрацю з російським посольством та закрив його рахунки. На думку посла, те, що сталося, є «найгрубішим порушенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини». Також Андрєєв наголосив, що йдеться про «значні кошти», які були як у доларах США, так і у польських злотих. 

Нагадаємо, що польська сторона заморозила рахунки посольства РФ за підозрою, що їх можуть використати для відмивання грошей чи фінансування тероризму. Рахунки посольства РФ у Польщі було заблоковано польською прокуратурою ще на початку березня 2022 року. Тоді нібито йшлося про 800 тисяч злотих і 912 тисяч доларів.

Раніше глава правлячої партії Польщі Ярослав Качинський розповів, як може завершитися війна в Україні. За словами політика, Війна в Україні, яку вже понад як рік, розв'язала Росія, може закінчитися компромісом, а не остаточним врегулюванням.

Читайте також: 

Польща може депортувати українських біженців: названо умови

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: