Анастасія Приходько:
Стати міністром соцполітики? Чому б і ні?

Анастасія Приходько:<br>Стати міністром соцполітики? Чому б і ні?
Анастасія Приходько

«У делегації, яка їхатиме на переговори до Путіна, мене не буде»

Заява співачки Анастасії Приходько про завершення музичної кар’єри і похід у велику політику в команді Юлії Тимошенко для багатьох стала несподіваною. Для Приходько це не перша спроба змінити своє амплуа: три роки тому вона вже намагались закріпитись у команді «Радикальної партії» Олега Ляшка, але щось не склалося. Зі слів Анастасії, Ляшко поспішив її включити до команди, яка формувалася для виборів до Київради, не спитавши її думки. Нібито саме це і стало приводом для розриву союзу.

А от приєднання до «Батьківщини», як запевняє артистка, є абсолютно виваженим рішенням. Анастасія розповідає, що повністю поділяє «Новий курс України» Тимошенко. Хоча в деталі Приходько не вдається, і затято повторює, що їй ще вчитися і вчитися.

Після розмови з Анастасією, виникає резонне питання: чим саме вона може допомогти Тимошенко на цих виборах? Особливо зважаючи на конфліктний характер Приходько, яка не лізе за словом до кишені, та й, за її словами, вона поки що не дуже розібралась, чим буде займатись у новій команді.

«Главком» зустрівся з новоспеченим політиком в офісі народного депутата Івана Крулька і депутата Київради Ігоря Галайчука. За словами Анастасії, саме ці люди вплинули на її вибір і зараз допомагають робити перші кроки.

Ваше рішення покинути сцену заради політики, а особливо у команді Юлії Тимошенко, для багатьох стало несподіванкою. Чому зараз наважилися на такі зміни?

Я довго міркувала над цим питанням, вирішувала, чи співаю, чи присвячую життя політиці. Напевне, моє рішення почало визрівати з війни на Донбасі: я міркувала, що і як я роблю, що ще можу зробити. Мені хотілося отримати більше можливостей, краще допомагати на Донбасі. Волонтер - волонтером, але хочеться мати більше можливостей для допомоги людям.

«Ляшко тоді поспішив»

У 2015 році з’явилася інформація про те, що ви ідете до «Радикальної партії». Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook написав, що вітає вас у своїй команді. Але потім щось не склалося. Чому?

На той час у мене було зовсім інше бачення політики (ніж у «Радикальної партії»), тому я вирішила для себе тоді не йти у команду Олега Ляшка.

В чому це бачення відрізнялося?

Тоді (три роки тому) саме Олег Ляшко виклав фото у Facebook і привітав мене з тим, що я у його команді, не давши мені можливості обдумати своє рішення. Він тоді поспішив. А мені рішення подібного роду потрібно ґрунтовно зважувати. Тоді це мені не дали зробити. Можна сказати, мене підганяли. У день перемовин (з Олегом Ляшком і «Радикальною партією») з’явилася ця фотографія. Мене це трохи віддалило від цієї партії, оскільки я все роблю обґрунтовано, щоб було вивірено і правильно.

Олег Ляшко на вас образився?

Я подзвонила Олегові і сказала, що не іду в команду, не іду на вибори. Тоді саме були вибори у Київраду. Сказала, що він не дав мені можливості все зважено вирішити. Адже я туди іду не для того, щоб у мене була галочка, що я політик.

У попередніх інтерв’ю ви казали, що соціальний напрямок є близьким для вас. Якою саме ви бачите свою роботу тепер?

Я дуже хочу допомагати переселенцям, матерям-одиначкам, дітям. Волонтер допомагає, робить все від душі. Але якщо я матиму більше інструментів – буде ефективніше. Юлія Володимирівна надала мені таку можливість, сказала, що я можу залишатися самою собою, обрати цей вектор роботи. Це для мене дуже важливо.

Яких інструментів вам не вистачало, аби допомагати людям?

Вважайте, що я зараз в першому класі. Те, що я співала – це 11 років мого багажу. А зараз мені дуже складно. Я не хочу бути багатослівною, зараз працюю, щоб представити свою програму, знайомлюся з усіма. Іноді мені трохи складно відповідати на ваші питання.

Які слова вам сказала лідер «Батьківщини» при знайомстві?

Вона наголосила на тому, що буде дуже важко, попередила, що це буде велика і кропітка робота. Я мала виступ на форумі з безпеки (Національний форум «Нова стратегія миру та безпеки»).


Вперше Анастасія виступала як політик на Національному Форумі «Нова стратегія миру і безпеки»

Вперше Анастасія виступала як політик на Національному Форумі «Нова стратегія миру і безпеки»

Мені дуже приємно, що люди в «Батьківщини» мені допомагають.

Ми з вами спілкуємося в офісі народного депутата Івана Крулька. Він для вас у «Батьківщині» найближчий?

У мене дуже багато друзів із «Батьківщини», яких я знала до того, як прийшла у команду. І Івана Крулька знаю, і Ігоря Галайчука (депутат Київради від «Батьківщини»).

Ви збираєтеся балотуватися у депутати на парламентських виборах?

Так.

Відомі музиканти Руслана Лижичко, Святослав Вакарчук, Злата Огнєвич свого часу були народними депутатами. Але у них не склалось і вони пішли. Ви так не вчините?

Я уже сказала, що якщо я іду в політику, то я не співатиму. Жоден зі згаданих вами артистів не відмовлявся від співочої кар’єри. Для мене це було ключове питання: йду в політику – залишаю сцену. Я обрала політику, буду вчитися.

З чимось мені доведеться миритися.

З іншого боку ви заявили, що з Путіним за стіл переговорів не сядете. То в яких випадках будете миритися, а в яких – ні?

Я завжди маю вибір. Щодо Путіна, то моя думка незмінна. Якщо так станеться, то мене у делегації, яка їхатиме з ним на переговори, не буде.

Цікавіше, з ким з українських політиків ви ніколи не сядете за стіл переговорів?

В Україні потрібно домовлятися. Поки не можу назвати якісь прізвища, дайте мені час з усім ознайомитися.

Рік тому в інтерв’ю «Главкому » ви дуже критикували Надію Савченко. Але саме Тимошенко свого часу взяла її до своєї команди. Визнаєте, що Юлія Володимирівна може помилятися?

Юлія Володимирівна зробила все для того, щоб її звільнити (з російської в’язниці). Наразі це питання я не хочу коментувати. Мені неприємно говорити на тему Надії Савченко. Я не вважаю, що Юлія Тимошенко зробила помилку.

З одного боку, «Батьківщина» позиціонує себе як проєвропейська партія. З іншого – Тимошенко виступає проти торгівлі землею, співпраці з МВФ, лібералізації газового ринку. Не бачите в цьому непослідовності?

Я знаю, що над новим курсом працювало дуже багато фахівців з різних країн світу. Я точно знаю, що цей курс вивірений до дрібниць…

Тобто ви теж проти ринку землі?

Так.

Рік тому в інтерв’ю «Главкому» ви говорили, що у Святослава Вакарчука багатьом речам можна повчитися не тільки у творчому плані. Чи не виникало у вас бажання порадитися з ним щодо політики?

Я не спираюся на чужий досвід. У кожного – свій шлях.

Анастасія Приходько

«Навчатися буду в Україні, у Києві. У нас дуже хороша освіта»

До порад яких людей ви дослухаєтеся, хто для вас є авторитетом?

Я зараз дуже ретельно знайомлюся з усім. Хочу здобути ще одну освіту. Адже все своє життя я була музикантом. Однак для того, щоб робити якісь певні кроки в політиці мені потрібна освіта, я готова приділяти цьому час.

Куди саме збираєтеся вступити?

Над цим питанням зараз працюю.

Який фах хочете здобути?

Для мене це зараз також складне питання. Юридичний, економічний напрямок... Це також складно. Я 20 років була музикантом. Для мене дуже важливо нині зробити правильний вибір. Єдине, що можу сказати, навчатися буду в Україні, у Києві. У нас дуже хороша освіта.

Ви говорите про рішення відійти від музики, але раніше ви обіцяли записати платівку.

Я обіцяла, що запишу альбом і вийде пісня «Саме той». І обов’язково наприкінці 2019-го, як це і було заплановано, я представлю мій перший диск з авторськими піснями, де музику і тексти написала я. Я не виключаю, що інколи я співатиму, але це не головне для мене. Я можу приїхати на фронт і заспівати для хлопців...

Ваш спів можна буде почути на сцені під час передвиборчого туру Тимошенко?

Не задумувалась над цим. Є дуже багато талановитих артистів, які це дуже добре роблять.

Які ваші політичні амбіції? Кажете, вам близький соціальний напрямок. То чи бачите себе на посаді міністра соцполітики?

Якщо я буду депутатом і люди захочуть, щоб я була міністром, якщо я дійсно зможу змінювати і зможу робити так, щоб людям було краще, тоді чому б і ні? Але посада неважлива. Ти можеш бути міністром, але нічого не робити. А я не хочу так.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: