Чому від коронавірусу одужало мало киян? Кличко назвав причини

Чому від коронавірусу одужало мало киян? Кличко назвав причини
Лікарі Олександрівської лікарні рятують тяжких хворих на коронавірус

У Києві від коронавірусу одужали 45 осіб

Covid-19 – дуже агресивна і не до кінця вивчена хвороба, тому і лікується дуже складно і довго. Про це мер столиці Віталій Кличко сказав під час онлайн-пресконференції, відповідаючи на запитання від ЗМІ щодо невеликої кількості тих, хто вже одужав у столиці.

«Вірус Covid-19 – дуже агресивна і не до кінця вивчена хвороба, ліків від якої досі немає, як і немає вакцини. Медики застосовують різні препарати: одні спрацьовують, інші – менш ефективні. Тому і лікується коронавірус дуже складно і довго», - пояснив Кличко. 

За даними фахівців, у середньому процес лікування триває 20 днів. «Є й випадки, коли людина хворіла 37 днів. 20 днів тому в Києві було зареєстровано 160 хворих. А сьогодні їх – більше тисячі! То скільки ще пройде часу, поки всі одужають?» - наголосив мер. 

За його словами, аби пересвідчитися, що людина вже поборола вірус, лікарі проводять два ПЛР-тести. Китайські та італійські фахівці свого часу теж почали так робити. Бо виявилося, що один тест не може точно показати, що вірусу в організмі вже немає. А людина в цей час може залишатися заразною.

«У половини людей, які перехворіли Covid-19, вірус зберігається в організмі від одного до восьми днів, навіть після зникнення всіх симптомів. І така ситуація з повільним одужанням не тільки в столиці. Із понад 7 тисяч хворих в Україні, одужали 505 пацієнтів. Тому ми і закликаємо людей берегтися. Вірус – агресивний і небезпечний і лікується надто складно», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 23 квітня, у Києві підтверджено 1059 випадків Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 70 осіб. У Києві серед хворих на коронавірус одужали 45 осіб (за добу 6 осіб).

В інфекційних відділеннях Олександрівської лікарні Києва закінчуються місця. Наразі готуються додаткові резервні ліжка для хворих на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: