Енергетики назвали умови для повернення світла у будинки на Харківському шосе

Енергетики назвали умови для повернення світла у будинки на Харківському шосе
Без світла лишилися близько 2 тисяч жителів двох будинків

Балансоутримувач будинків має сьогодні сплатити частину боргу за електроенергію

ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» готове відновити електропостачання двох будинків за адресами вул. Харківське шосе, 19 та 19-А відразу після сплати частини боргу і підписання графіка погашення решти боргу.  

Про це повідомив директор з продажу «ДТЕК Київські електромережі» Віктор Мельников.

За його словами, таке попереднє рішення було прийняте у результаті перемовин, які тривали від 9 ранку з представниками балансоутримувача будинків ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19».

«Є попередні домовленості: частину боргу у сумі близько 250 тисяч гривень вони сплачують сьогодні, решту – близько 2,7 мільйона (2 мільйони станом на кінець вересня і 1 мільйон гривень боргу за жовтень. – Ред.) – вони погашають до 1 липня 2019 року. Але не 31 червня, а частинами упродовж року», - сказав Мельников «Українській правді».

Він додав, що нині ці усні домовленості оформлюються документально.  

«Якщо ми сьогодні побачимо цей перший платіж у 250 тисяч і якщо ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19» підписує графік погашення боргу, то ми відразу готові відновити електропостачання будинків», - заявив Мельников.

Він уточнив, що на відновлення електропостачання треба близько 1 години.

Нагадаємо, ввечері 30 жовтня мешканці двох будинків на Харківському шосе в Києві перекрили дорогу, вимагаючи відновити подачу електроенергії. 

Як відомо, ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19», що обслуговує ці будинки, накопичило заборгованість у сумі понад два млн грн перед ДТЕК Київські електромережі за вже спожиту електроенергію. У зв’язку з цим У такій ситуації компанія припинила подачу електроенергії до будинків.

У серпні 2017-го Харківське шосе також перекривали через відсутність води та електрики.  

Тоді у «Київенерго» заявили про борг у понад 3 млн гривень компанії, яка належить Войцеховському. Люди ж запевняли, що не мають боргів.

Тоді начальник управління житлово-комунальної політики Київської міської адміністрації Олександр Малихін пообіцяв мітингувальникам, що представники «Київенерго» в індивідуальному порядку розглянуть борги мешканців.

Згодом Київська адміністрація заявила, що досягнула конструктиву з мешканцями будинків Войцеховського та розробила план дій, щоб уникнути кризових ситуацій у подальшому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: