Іноземні посли розмалювали «шевченківську» писанку

Іноземні посли розмалювали «шевченківську» писанку

Присвячені Кобзареві пам'ятні написи на писанці дипломати залишили шістьма мовами країн ООН

Глави та представники іноземних посольств в Україні у рамках міжнародного культурно-просвітницького проекту «Нас єднає Шевченкове слово-2018» розмалювали «шевченківську» писанку, яку буде презентовано на Софійській площі у Києві на Фестивалі писанок.

Захід проходив у Київському національному університеті культури і мистецтв.

Присвячені Кобзареві пам'ятні написи на писанці дипломати залишили шістьма мовами країн ООН: англійською, іспанською, арабською, китайською, французькою та українською.

Посол Болгарії Красімір Мінчев розповів, що працює в Україні вже шостий рік і щороку бере участь у заходах із вшанування поета.

«Нас єднає Шавченкове слово» і додав: «Шевченко — гордість для будь-якої нації. Його творчість вкотре доводить, що український народ нескорений і свободолюбивий», - сказав дипломат.

На заході також було презентовано відеофлешмоб «Тарас Шевченко. Заповіт єднає світ». На відео, відзнятому в Національному музеї Тараса Шевченка, «Заповіт» звучить польською, грузинською, англійською, болгарською, французькою, казахською та румунською мовами у виконанні глав та представників посольств Польщі, Грузії, Болгарії, Молдови, Пакистану, Казахстану та президента Африканської ради в Україні.

Співорганізатор, завідувач кафедри міжнародних відносин Інна Костиря наголосила: «Молодь — наше майбутнє. Такий грандіозний проект в чергове нагадує студентам про необхідність збереження національного спадку України. Студенти кафедри міжнародних відносин із великим захопленням долучилися до розпису найбільшої Шевченківської писанки. Протягом тижня студенти працювали над створенням розпису унікальної писанки і доклали чимало зусиль для реалізації даного проекту. Переповнює почуття гордості, що саме майбутні дипломати університету культури зробили великий вклад в цей проект. Голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва Влада Литовченко зазначила: «Я як автор та ідеолог хотіла б, щоб цей проект реалізовуйся в повній мірі. Прагну, аби такі заходи, як «Нас єднає Шевченкове слово» відбувалися частіше та надихали молодь.

Організаторами проекту, присвяченого 204-й річниці з дня народження Кобзаря, є Міжнародний фонд культурного співробітництва та Київський національний університет культури і мистецтв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: