Київ готується до послаблення карантину

Київ готується до послаблення карантину

Столична влада має зауваження щодо запропонованого урядом плану дій щодо виходу з карантину

Київська влада сподівається, що динаміка захворювання в місті не зростатиме і це дозволить розпочати послаблення обмежень. Про це мер Києва Віталій Кличко сказав під час онлайн-пресконференції.

«Ми всі сподіваємося, що динаміка захворювання в столиці не зростатиме. І ми робимо все для цього, щоб, нарешті, почати запроваджувати послаблення. Щоб бізнес працював, щоб економіка оживлялася. Щоб місто поступово поверталося до звичного життя», - зазначив Кличко.

Він зауважив, що дуже важливими будуть наступних два тижні. Головне - щоб в місті різко не збільшилася кількість хворих. Тому мер Києва вкотре закликав усіх дотримуватися елементарних правил.

«Я розумію, що всі втомилися. Розумію, що ресурси в людей закінчуються. Що бізнес і підприємства повинні працювати. Це потрібно і місту. Бо бюджет столиці поповнюється тими, хто працює. Але тільки разом, спільними зусиллями, ми зможемо подолати цей виклик і вийти із кризи», - додав Кличко.

Він зазначив, що Київ підготував план послідовних дій щодо послаблення обмежувальних заходів. Але є рішення, що повинні ухвалити Кабінет міністрів України та Верховна рада.

«Київ, як я говорив, готується до послаблення обмежень і відновлення економіки міста. Ми вже підготували необхідні для цього рішення і маємо план послідовних дій. Але не всі важливі і необхідні кроки – в повноваженнях місцевої влади. І є рішення, що в компетенції уряду і Верховної ради», - сказав Кличко.

Він нагадав, що карантин в Україні уряд продовжив до 11 травня та оприлюднив етапи його майбутніх послаблень. Однак столична влада має зауваження щодо запропонованого плану дій.

«У Києва є деякі зауваження щодо переліку та послідовності кроків. І цього тижня ми оприлюднимо, що на першому етапі пропонує і збирається робити столиця», - сказав Кличко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. За попередню добу збільшення складало 29 осіб.

Кличко повідомив, що дві третини нових хворих за добу склали семінаристи Києво-Печерської лаври.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: