Київська мерія купила подарункових годинників на 4 млн грн (фото)

Київська мерія купила подарункових годинників на 4 млн грн (фото)

Закуплено понад 7 тис. кварцових наручних годинників з гербом Києва на циферблаті та гравіюванням на задній кришці «Від київського міського голови» у футлярі по 519 грн

Київська міська державна адміністрація 30 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Перший український годинниковий завод «Київська Русь» годинників на 3,79 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 6 липня поставлять 7 302 кварцові наручні годинники з гербом Києва на циферблаті та гравіюванням на задній кришці «Від київського міського голови» у футлярі по 519 грн.

Із них 4 000 – чоловічої моделі KR 391 зі швейцарським механізмом Ronda 505 і 3 302 – жіночої моделі KR 392 зі швейцарським механізмом Ronda 585. Обидві моделі, що відсутні в інтернет-магазині виробника, мають віконце календаря, три стрілки золотого кольору, позолочений корпус, сталеву задню кришку, позолочену застібку, шкіряний ремінець, стійке до подряпин мінеральне скло, пилозахист, вологозахист 5 ATM.

Гарантійний строк на годинники 2018 року виробництва становить три роки.


6_24

Ціна угоди на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 4,18 млн грн.

Завод «Київська Русь» належить Сергію Єскіну і Тетяні та Вікторії Серьогіним, які також володіють ТОВ «Компанія «Едельвейс».

Єдиним конкурентом було ПП «Алтей-2003» продюсера Віталія Сіренка, директором якого є Тетяна Грехова, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

ТОВ «Київський годинниковий завод» безуспішно вимагало збільшити очікувану суму, вважаючи дуже низькою планову ціну в 572 грн за годинник зі швейцарським механізмом Ronda у позолоченому корпусі з латуні з ремінцем з натуральної шкіри в футлярі.

Потім воно поскаржилось в АМКУ на дискримінацію. Спочатку замовник вимагав просто футляри у вигляді корпусу з кришкою, однак потім додав, що вони мають бути армовані картоном та обтягнуті темно-синім оксамитом ззовні і світлим шкірозамінником зсередини. Саме цю умову й оскаржила фірма. Проте через три дні після подання скарги вимоги знову змінили, дозволивши обтягувати футляри зсередини не лише білим шкірозамінником, а й білою тканиною. На засіданні скаржник заявив, що внесені зміни його не влаштовують, бо він не може забезпечити потрібну кількість саме оксамитових футлярів. А замовник зазначив, що «Київський годинниковий завод» поставляв годинники у таких футлярах на інших закупівлях.

Адмінколегія вирішила, що компанія не довела необхідність зміни документації тендеру і наявність перешкод для участі в ньому, та не задовольнила скаргу.

Нагадаємо, у 2017 році КМДА чотири рази відміняла закупівлі годинників на співставну очікувану суму. В тому числі тричі – після відхилення обох нинішніх учасників і скаржника та один – за рішенням АМКУ по скарзі «Київського годинникового заводу», повний текст якого не оприлюднено. Скаржник заявив, що був відхилений через технічну специфікацію не за формою, підготовлену в умовах браку часу внаслідок затягування розгляду його скарг замовником. За його словами, допущені до аукціону «Київська Русь» і «Алтей-2003» пропонували однакові годинники, позиціонуючи себе виробниками різних торгових марок «Київська Русь» та «Ал Ланд Україна». Також «Алтей-2003» не довело, що має право на використання ТМ «Ал Ланд Україна», якою володіє Алла Ландар, однак тендерна документація цього й не вимагала, на що вказав замовник у своїй відповіді.

Ще раніше, у 2016 році завод «Київська Русь» без конкуренції продав КМДА годинників інших моделей з японськими механізмами на 195 тис. грн. Кварцові коштували по 353-428 грн, а механічні – по 1 585-1 884 грн.

Читайте також матеріал «Главкома» Мільйони на сумнівні аксесуари. Державні органи за рік купили понад 10 тисяч годинників (ІНФОГРАФІКА) 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: