Київська влада візьметься за вирішення катастрофи Совських ставків

Київська влада візьметься за вирішення катастрофи Совських ставків
Совські ставки

Кияни домоглися, щоб влада звернула увагу на проблему замулення Совських ставків

Електронна петиція «Вимагаю термінового вирішення екологічної катастрофи на території «нижнього каскаду» Совських ставків» набрала необхідну кількість голосів та прийнята до розгляду. Петицію підтримали 10057 особи, при мінімально необхідних 10000.

Київський міський голова Віталій Кличко уже доручив постійним комісіям Київради з питань екологічної політики та з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також профільному заступнику голови КМДА і виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Руслан Гончаров зазначає, що Совські ставки знаходяться в жахливому стані, замулились і перетворилися на болота з гниючим сміттям. Саме тому він пропонує терміново зупинити заболочування берегової зони, очистити Совські ставки і вивезти мул з дна водойм.

Довідка Вікіпедії:

Налічується 6 ставків в урочищі Пронівщина, у верхів'ї річки Совки, з західної сторони місцевості Совки — так званий «верхній каскад» ставків, один перед перехрестям вулиці Кіровоградської з проспектом Валерія Лобановського і ще 11 — на північ від Валерія Лобановського пр., між ним і продовженням вул. Кіровоградської, біля підніжжя гори, на якій знаходиться селище Монтажник — «нижній каскад». Незабудована територія навколо «верхнього каскаду» ставків — місце гніздування птахів.

До слова, за участі органів прокуратури Києва в суді з незаконного користування повернуто земельну ділянку на березі озера Срібний кіл, на якій всупереч законодавству було самовільно розміщено комплекс металевих споруд, облаштованих для проведення торгівлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: