Кличко розповів, скільки киян повинні були перебувати на самоізоляції

Кличко розповів, скільки киян повинні були перебувати на самоізоляції
Кияни, які прибули з-за кордону, повинні перебувати два тижні на самоізоляції

За дотриманням киянами режиму самоізоляції слідкує Моніторинговий центр з протидії розповсюдження Covid-19

До Моніторингового центру з протидії розповсюдженню Covid-19 для контролю за режимом самоізоляції передали інформацію про понад 52 тисячі киян. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Хочу нагадати, що продовжує працювати Моніторинговий центр з протидії розповсюдження Covid-19, який ми створили у столиці. Усього до центру для контролю за режимом самоізоляції передали інформацію про понад 52 тисячі киян. Із них майже 47 тисяч - особи, що повернулися в Україну з-за кордону із 11 березня. Інші – кияни, що лікуються вдома або контактували з хворими і теж повинні перебувати на самоізоляції», - сказав Кличко.

Він зауважив, що сьогодні до здійснення фізичного контролю за дотриманням самоізоляції залучені також працівники Муніципальної охорони. Вони об’єднані у постійні групи, що регулярно спілкуються з людьми. Контроль за тим, чи дотримується людина правил самоізоляції, здійснюється у вибірковому порядку і поєднується із дзвінком телефоном та контролем геолокації за допомогою чат-боту.

«Алгоритм моніторингу наступний: спочатку попередження та роз'яснювальна робота. За повторне порушення або відмову від дотримання режиму самоізоляції правоохоронці складають адміністративний протокол. На фізичний контроль Моніторинговий центр передає правоохоронцям контакти людей, які відмовляються від спілкування з фахівцями центру, ігнорують телефонні дзвінки», - додав мер Києва.

Фізичний контроль за киянами віком старше 60 років, які є в групі ризику і повинні перебувати на самоізоляції, здійснюють працівники керуючих компаній, а також сімейні лікарі. Альтернативою фізичному контролю є телеграм-бот, який створив і запустив Моніторинговий центр з протидії Covid-19.

«Ми сьогодні робимо все, аби хвороба не розповсюджувалася стрімко. І всі повинні розуміти, що дотримання елементарних правил збереже і ваше здоров'я, і здоров'я багатьох людей навколо. Бо запроваджувати перший етап послаблень ми зможемо тільки коли побачимо, що динаміка захворювання йде на спад»', - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 29 квітня, у Києві підтверджено 1341 випадок Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 43 особи. 

Київська влада підготувала план першого етапу послаблення обмежувальних заходів у столиці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: