Пожежі навколо Києва стихли: у Чорнобильській зоні лишилися два осередки тління

Пожежі навколо Києва стихли: у Чорнобильській зоні лишилися два осередки тління
До ліквідації пожеж у Зоні відчуження залучено 1133 чоловіки та 262 одиниці техніки
Фото: ДСНС

У Житомирській зоні всі пожежі локалізовані

Станом на ранок 28 квітня у Зоні відчуження ЧАЕС триває гасіння пожеж на території Луб’янського, Паришівського та Дитятківського лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію двох осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 4 шляхопрокладачі Збройних сил України. Інженерною технікою створено 1,01 тис. км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1133 чоловіки та 262 одиниці техніки. Авіацією ДСНС 27 квітня здійснено 30 скидів (60 т води).

У Житомирській області пожежі у лісових масивах Овруцького та Олевського районів локалізовані. Наразі відбувається гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини.

Нагадаємо, 26 квітня в Зоні відчуження ЧАЕС ліквідовано осередок загорання торфу у Денисовицькому лісництві (Поліське), а також пожежу площею 2 га, що виникла на межі Зони відчуження (с. Стара Марківка Поліського району) і загрожувала поширитися на лісовий масив Чорнобильської зони.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що станом на 26 квітня ліквідовано всі осередки лісової пожежі у Чорнобильській зоні відчуження.

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: