Мінкульт дозволив скандальне будівництво на Андріївському узвозі

Мінкульт дозволив скандальне будівництво на Андріївському узвозі

Планується зведення 8-поверхового готелю

14 березня 2018 року Міністерство культури видало дозвіл ПП «Маркон» на проведення земельних робіт за адресою Андріївський узвіз, 14-16 у Києві. За цією адресою планують звести 8-поверховий готель, при цьому максимальна висота забудови в цій історичній частині міста не може перевищувати 12 метрів. Будівельні роботи тут веде одеська компанія Аднана Ківана, якого СБУ підозрює у фінансуванні терористів в ОРДЛО.

Про це повідомляє KV з посилання на повідомлення на сторінці киянина Георгія Могильного у Facebook.

Адресатом документа є ПП «Маркон». Це ПП із засновником з офшору ЗМІ пов'язують з екс-заступником голови податкової служби Києва Валерієм Павлюком. Принаймні, він або його повний тезка є співзасновником фірми, а також уповноваженою особою.

Раніше повідомлялося, що 17 листопада 2017 року Міністерство культури видало припис ПП «Маркон» з вимогою негайно зупинити проведення земельних і будь-яких інших будівельних робіт на об'єкті «будівництво готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі, 14-16 , в Подільському районі м. Києва».

Генпідрядником ПП «Маркон» виступає фірма ТОВ «Кадорр-Україна» скандально відомого одеського бізнесмена сирійського походження Аднана Ківана.

9 січня 2018 року Окружний адмінсуд Києва ухвалив припинити дію дозволу на виконання будівельних робіт. Але по факту роботи тривають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: