На обліку в Києві перебувають майже 3 тис. хворих на СНІД

На обліку в Києві перебувають майже 3 тис. хворих на СНІД

У Україні на обліку перебуває понад 45 тис. людей, хворих на СНІД

У Києві на обліку в закладах охорони здоров’я перебуває понад 2 тисячі хворих на СНІД.

Про це повідомили у пресслужбі Центру громадського здоров’я України у відповідь на запит УНН.

За даними Центру, в Києві станом на 1 квітня 2020 року на обліку у закладах охорони здоров’я, що здійснюють медичний нагляд за людьми, які живуть з вірусом ВІЛ, перебуває 2 880 осіб, хворих на СНІД.

Як повідомлялося, в Україні на обліку перебуває понад 45 тис. людей, хворих на СНІД.

Людям, які живуть з ВІЛ, рекомендують продовжити приймати терапію від ВІЛ, щоб підтримувати імунітет, аби уберегтись від коронавірусу.

Нагадаємо, в 2016 році Київ підписав Паризьку декларацію. Паризька декларація – це зобов’язання міських голів посилити заходи протидії епідемії ВІЛ-інфекції у містах через досягнення цільових показників 90–90–90. Усі зусилля спрямовані на те, щоб 90% людей, які живуть з ВІЛ, знали про свій ВІЛ статус. 90% з тих, які знають, отримали антиретровірусне лікування. І 90%, які отримують лікування, знизили вірусне навантаження. Сьогодні в Києві, завдяки ефективним зусиллям міста у співпраці з неурядовими організаціями, ці показники становлять 72-80-90.

Витрати на заходи з боротьби проти епідемій ВІЛ у столиці за 9 місяців минулого року склали майже $4,5 млн. З них бюджет міста виділив майже $0,5 млн, Держбюджет - близько $1,5 млн, а кошти Глобального фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією, урядової програми США PEPFAR та з інших джерел склали близько $ 2,5 млн. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: