Жителів Кемерова пустили в морг для підрахунку загиблих у пожежі

Жителів Кемерова пустили в морг для підрахунку загиблих у пожежі

Перевірити міські морги громадянам запропонував мер Кемерова

Ініціативну групу з жителів російського міста  Кемерово пропустили в один з міських моргів для підрахунку точної кількості загиблих в результаті пожежі в торговому центрі. Про це на мітингу в Кемерові оголосив місцевий житель Ігор Востриков, у якого під час пожежі загинули сестра, дружина і троє дітей.

За його словами, перевірити міські морги громадянам запропонував мер Кемерово Ілля Середюк, наразі «людей пустили в морг, їм ніхто не заважає».

Раніше Востриков запропонував родичам загиблих скласти свій список, щоб встановити точну кількість жертв.

Вранці 27 березня на центральну площу російського Кемерово прорвалося кілька тисяч осіб, які хочуть притягнути до відповідальності владу міста через трагедію, що сталася. Присутні на площі вимагають не тільки відставки губернатора області Амана Тулєєва. Головне для людей - дізнатися справжню кількість загиблих.

Також, таном на ранок 27 березня (через два дні після пожежі) всеросійський траур оголошено не було.

Крім того, лише сьогодні, нещодавно переобраний російський президент Володимир Путін, прилетів на згарище у Кемерово, щоб «провести нараду» та поспівчувати родинам загиблих. Він також зробив сьогодні свою першу заяву щодо трагедії, де загинуло – за офіційними даними – 64 людини. З них майже половина – діти.

Нагадаємо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обрушилася покрівля.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли про пожежу у торговому центрі Кемерово.

Вранці 27 березня жителі Кемерово вийшли на стихійний мітинг до будівлі обласної адміністрації через пожежу в ТЦ «Зимняя вишня».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: