Мітинг у Кемерові: люди через недовіру до влади хочуть самі перерахувати тіла жертв пожежі

Мітинг у Кемерові: люди через недовіру до влади хочуть самі перерахувати тіла жертв пожежі

 На мітинг у Кемерово прийшло близько 4 тисяч осіб

Сьогодні в Кемерові проходить мітинг, на якому присутні родичі жертв пожежі в ТЦ «Зимова вишня»

Присутні на площі в російському місті Кемерово вимагають не тільки відставки губернатора області Амана Тулєєва. Головне для людей - дізнатися справжню кількість загиблих. Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

«З учорашнього дня по чатах і групах Кемерово розходяться скріни листувань WhatsApp, в яких люди розповідають про сотні жертв пожежі в «Зимовій Вишні». Катастрофічна недовіра до місцевої влади вилилася в одне - городяни вважають, що вона занижує кількість загиблих. Тепер люди хочуть зібрати групи і піти по моргах - рахувати тіла», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, сьогодні в Кемерові проходить мітинг, на якому присутні родичі жертв пожежі в ТЦ «Зимова вишня». Протестувальники вимагають відставки губернатора.

Також, таном на ранок 27 березня (через два дні після пожежі) всеросійський траур оголошено не було.

Крім того, лише сьогодні, нещодавно переобраний російський президент Володимир Путін, прилетів на згарище у Кемерові, щоб «провести нараду» та поспівчувати родинам загиблих. Він також зробив сьогодні свою першу заяву щодо трагедії, де загинуло – за офіційними даними – 64 людини. З них майже половина – діти.

Нагадаємо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обрушилася покрівля.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли про пожежу у торговому центрі Кемерово.

Вранці 27 березня жителі Кемерово вийшли на стихійний мітинг до будівлі обласної адміністрації через пожежу в ТЦ «Зимняя вишня».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: