Поліція затримала жінку, що ошукала киянку за схемою «ваш родич потрапив у ДТП»

Поліція затримала жінку, що ошукала киянку за схемою «ваш родич потрапив у ДТП»
У шахрайстві підозрюється 37-річна мешканка Луганської області
фото: Нацполіція

Зловмисниця діяла під виглядом помічника лікаря

Столичні правоохоронці затримали жінку, яка видурила у пенсіонерки гроші та коштовності. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Так, до чергової частини Шевченківського управління поліції звернулася 86-річна жінка та повідомила, що невідомі забрали у неї гроші та коштовні прикраси. Для встановлення всіх обставин події на виклик черговий негайно направив слідчо-оперативну групу.

За словами дізнавача відділу поліції № 4 Шевченківського управління поліції Олександри Кравчук, поліцейські встановили, що до пенсіонерки зателефонував невідомий на стаціонарний телефон.

«Чоловік представився лікарем. Він повідомив старенькій, що її онука потрапила у ДТП, тому негайно потрібні гроші на її лікування. Через деякий час до квартири потерпілої прийшла «помічниця лікаря», яка забрала 3 тис. грн та ювелірні прикраси. Коли невідома залишила оселю, заявниця зателефонувала до родички та почула, що з дівчиною все добре і в автопригоду вона не потрапляла», – розповіла поліцейська.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські затримали 37-річну мешканку Луганської області у порядку статті 298-2 Кримінального процесуального кодексу України.

Сектором дізнання Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва дізнавачі повідомили затриманій про підозру. Їй загрожує до трьох років обмеження волі.

«Наразі ми перевіряємо підозрювану на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території столиці, а також встановлюємо інших можливих фігурантів злочинної схеми», – додала Кравчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: