Правоохоронці викрили тендерні оборудки чиновників з Міносвіти у столиці

Правоохоронці викрили тендерні оборудки чиновників з Міносвіти у столиці
Фото jalantikus.com

Посадовці створили штучні перешкоди для проведення чесного тендеру і забезпечили перемогу зацікавленій компанії.

У Києві посадові особи Міністерства освіти і науки України вчиняли махінації із закупівлею шкільного обладнання, повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України, діючи на користь приватної фірми та з метою одержання неправомірної вигоди, умисно внесли до Типового переліку засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах, технічні характеристики, яким відповідає продукція лише однієї торгової марки», - йдеться у повідомленні. 

Такими діями посадовці створили штучні перешкоди для проведення чесного тендеру і забезпечили перемогу зацікавленій компанії. Сума збитків, завданих державі, оцінюється приблизно в 5,5 мільйона гривень. 

Зазначається, що посадовці фірми-постачальника під час продажу обладнання вивели в офшорні зони близько 17 мільйонів гривень. 

Наразі про підозру оголошено начальнику відділу Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», а також завідувачу відділу НЦ «Мала академія наук України».

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України у п'ятницю, 5 жовтня, затримали на хабарі в 15 тис. доларів прокурора департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: