Правоохоронці знову прийшли з обшуками в «Київавтодор»

Правоохоронці знову прийшли з обшуками в «Київавтодор»
Обшуки відбулися в офісних приміщеннях «Київавтодору» та підрядного підприємства
фото: Київська міська прокуратура

Справа стосується розтрати коштів на ремонті Південного мосту

Подільська окружна прокуратура Києва спільно з поліцією провела обшуки в офісних приміщеннях комунальної корпорації «Київавтодор» та підрядного підприємства. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідчі дії відбувалися в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом розтрати бюджетних коштів під час проведення державної закупівлі, предметом якої є капітальний ремонт деформаційних швів естакадної частини Південного мостового переходу через р. Дніпро у Києві.

Загальна сума підряду становила 148,7 млн грн.

За даними слідства, частина робіт, які згідно з документами, були виконані підрядником на об’єкті у період з вересня по листопад поточного року, не відповідають заявленим обсягам та вартості.

14 грудня на підставі ухвал суду проведено обшуки в офісних приміщеннях підприємств з метою відшукання фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, що розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, 15 вересня правоохоронці провели обшуки у корпорації «Київавтодор», в КП «Київавтошляхміст» та у 10 районних КП ШЕУ міста.

Як повідомлялося, ремонтні роботи на Південному мосту у Києві можуть бути завершені до 2023 року.

Південний міст через річку Дніпро побудували у 1990 році. З 1992 року ним почався рух поїздів метрополітену Сирецько-Печерської лінії.
За роки експлуатації на Південному мосту проводили такі роботи:
  • 2004 рік – ремонт деформаційних швів;
  • 2007 рік – ремонт і фарбування вант;
  • 2009-2010 роки – ремонт мостового полотна залізобетонної бетонної частини прогонової будови з заміною гідроізоляції та асфальтобетонного покриття;
  • 2015-2016 роки – капітальний ремонт на металевій частині мосту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: