Столична влада шукає місце для Меморіалу загиблим киянам-учасникам АТО

Столична влада шукає місце для Меморіалу загиблим киянам-учасникам АТО

З початку збройного конфлікту на сході України загинуло більше 350 киян

У Києві розпочинається пошук ділянки, на якій буде розміщено Меморіал загиблим киянам-учасникам антитерористичної операції на сході України. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп.

«З початку збройного конфлікту на сході України загинуло більше 350 киян. Це велика втрата, це біль», – зазначив Непоп, якого цитує прес-служба КМДА.

«І перший порив киян – нагадати мирній столиці про наших героїв, показати їх портрети, встановити пам’ятні дошки на школах. Бачимо чимало прикладів такого щирого прояву поваги до загиблих киян-учасників АТО. Водночас міська влада отримує чимало звернень про необхідність створення масштабного меморіального комплексу, який стане шанованим і сакральним місцем для кожного. Прийнято рішення розпочати пошук місця для такого майбутнього меморіалу у столиці України», - повідомив заступник голови КМДА.

До робочої групи, яка займатиметься визначенням ділянки під пам’ятний комплекс, включені представники КМДА, а також керівники громадських організацій ветеранів АТО, матерів загиблих, родин безвісти зниклих.

Як повідомлялося, з початку 2014 року в зоні АТО загинуло з Києва 351 учасник АТО. З них на момент смерті зареєстрованих в місті 304 учасники АТО, в тому числі одна жінка. Всього в Києві зареєстровано понад 26 тис. учасників антитерористичної операції. З них майже 1 тис. - це жінки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: