Столична влада закупила обладнання для лікування коронавірусу на понад 40 млн грн

Столична влада закупила обладнання для лікування коронавірусу на понад 40 млн грн
Столичні лікарні отримають нові апарати штучної вентиляції 

Цьогоріч у київські лікарні поставлять 52 апарати штучної вентиляції легень

Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації 22 квітня уклав дві угоди з ТОВ «Глобалмедгруп» про закупівлю медичного обладнання для лікування коронавірусу на загальну суму 41,03 млн грн. Про це повідомляється у системі ProZorro.

Цьогоріч поставлять 52 стаціонарні апарати штучної вентиляції легень Monnal T75 CO2 виробництва компанії Air Liquide Medical Systems (Франція) по 701 тис. грн.

Також Департамент замовив 29 концентраторів кисню виробництва компанії Shenyang Canta Medical Tech. Co., Ltd. (Китай): 12 штук – моделі HG-20 по 92 тис. грн і 17 штук – моделі HG5-WN-NS на 10 л на хвилину по 40 тис. грн.

Ще купили 47 моніторів виробництва компанії Northern Meditec Limited (Китай): 22 штуки – моделі Taurus1″ (ЕКГ, ЧД, ЧСС, пульсоксиметрія) по 61 тис. грн і 25 штук – портативної моделі Aquarius 3,5 у базовій комплектації (ЧП, SpO2) по 14 тис. грн.

Крім того, поставлять 44 шприцеві інфузійні насоси CSP-100B виробництва компанії Shenzhen Carewell Electronics Co., Ltd. (Китай) по 25 тис. грн.

«Глобалмедгруп» Майї Мозер, «Білімед» Ярослави Тарасюк і «Топсервіс-Медтехніка» Олександра Алістратенка пов’язані з групою братів Германа та Володимира Фісталів.

Нагадаємо, Герман Фісталь значиться засновником ТОВ «Український центр медичних технологій» (у стані припинення) разом з Олександром Цвєтковим та Олександром Добровським. Останнього джерела видання «Mind» назвали двоюрідним братом Михайла Радуцького – нардепа від «Слуги народу» і голови комітету ВРУ з питань здоров’я нації.

Батько братів Фісталів, відомий донецький професор Еміль Фісталь пов’язаний дружніми стосунками з екс-головою парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (представляла Партію регіонів, а у 8 скликанні була головою підкомітету з питань медичного страхування цього комітету, представляючи «Опозиційний блок»).

Податківці у червні 2019 року почали кримінальне провадження стосовно ухилення від сплати податків «Українським центром медичних технологій», ТОВ «Світмед» та іншими фірмами, які поставляли медобладнання Департаменту охорони здоров’я КМДА та іншим замовникам. «Айна», «Глобалмедгруп» і «Топсервіс-Медтехніка» фігурують там серед фірм з ознаками фіктивності, які використовували для прикриття незаконної діяльності.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. За попередню добу збільшення складало 29 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: