Столичний театр повністю перейде на українську мову

Столичний театр повністю перейде на українську мову
Слава Жила: Ми так ніколи не ідентифікуємо себе і нашу культуру, якщо будемо і далі ростити за бюджетний рахунок неавтентичних носіїв мови

Російською мовою артисти в столиці розмовляють погано, відзначив художній керівник

Художній керівник столичного театру «Актор», театральний продюсер Слава Жила заявив про повний перехід його театру на українську мову.

«Протягом наступного року театр «Актор» повністю перейде на українську мову і повірте, якщо спектаклі популярні, то глядачеві неважливо як до нього звертаються, хоч на китайській», - написав він у Facebook.

Жила відзначив, що говорив на тему мови спектаклів з литовським режисером Йонасом Вайткусом. Той розповів, що ввів субтитри на литовській і почав ставити спектаклі на литовській в театрі російської драми Вільнюса.

Очільник театру відзначив, що російською мовою артисти в столиці розмовляють погано. За його словами, раніше Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки запрошував викладачів з Пітера, але «це не особливо рятувало».

«[Я] люблю російську мову. У мене батьки кияни і я вільно володію російською та українською, в запасі є і англійська. Але ми так ніколи не ідентифікуємо себе і нашу культуру, якщо будемо і далі ростити за бюджетний рахунок неавтентичних носіїв мови», - відзначив він.

Театр «Актор» був заснований у 1987 році відомим актором театру і кіно, народним артистом України Валентином Шестопаловим. Має комунальну форму власності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: