Суд дав вісім років тюрми киянину, який лопатою до смерті побив дружину

Суд дав вісім років тюрми киянину, який лопатою до смерті побив дружину

Чоловік наніс жінці не менше 11 ударів лопатою

Оболонським районним судом Києва до 8 років позбавлення волі засуджено 49-річного киянина, який у ході конфлікту заподіяв дружині тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило її смерть.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Інцидент стався у серпні минулого року в одній із квартир по проспекту Мінському в Оболонському районі столиці.

Обвинувачений у ході раптово виниклої сварки зі своєю дружиною лопатою наніс потерпілій не менше 11 ударів в область голови, тулуба, живота, верхніх та нижніх кінцівок. Після скоєного чоловік залишив дружину у безпорадному стані, а на ранок виявив мертвою.

Оболонським районним судом Києва зловмисника визнано винним за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого) та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Як повідомлялося, Голосіївський районний суд Києва вдруге почав розглядати справу жінки, яка на 11 днів залишила в квартирі двох своїх дітей - однорічного сина, який від голоду помер, та дворічну доньку.

29 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці) та засудив до 8 років позбавлення волі.

Оскільки прокуратура наполягала на призначенні жінці довічного позбавлення волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), вказаний вирок був оскаржений в апеляційній інстанції.

18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Києва, скасував вирок Голосіївського райсуду столиці, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд в іншому складі суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: