У Києві можуть ввести мораторій на знесення хрущовок

У Києві можуть ввести мораторій на знесення хрущовок
Шоста частина київських хрущовок в аварійному стані

Кияни пропонують спочатку вирішити проблеми транспортної інфраструктури Києва, а вже потім будувати замість хрущовок багатоповерхівки

Кияни пропонують ввести мораторій на заміну хрущовок багатоповерхівками, доки не буде побудовано нову гілку метро на Троєщину.

Відповідна петиція «Мораторій на реконструкцію хрущовок багатоповерхівками до завершення будівництва нової гілки метро (Виноградар-Троєщина)» з’явилася на сайті Київської міської ради 12 травня. 

«Станом на сьогодні в м. Києві планується, отримавши згоду 75% власників квартир в старих будинках (хрущовках), здійснити їх реконструкцію, яка, окрім всього, буде полягати в тому, щоб знести будинки та замінити їх новими багатоповерховими. Проте заміна старих 5-ти поверхових будинків на нові 16-ти чи 25-ти поверхові призведе до суттєвого зростання завантаження доріг», - зазначає автор петиції.

Враховуючи вкрай напружену ситуацію з транспортною інфраструктурою Києві, пропонується:

  • дозволити реконструкцію першої черги хрущовок (особливо аварійних) лише будинками аналогічної поверховості;
  • накласти мораторій на реконструкцію хрущовок шляхом їх заміни на багатоповерхові новобудови (9 поверхів та вище) до завершення будівництва і введення в експлуатацію нової гілки метро (Виноградар-Троєщина).

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пропонує реконструювати «хрущовки» за згоди щонайменше 75 відсотків власників квартир та іншого нерухомого майна в межах кварталу або мікрорайону.

Станом на 2018 рік, за орієнтовними підрахунками Міністерства регіонального розвитку, на території Києва знаходиться понад 3 тисячі будинків, що відносяться до так званого «застарілого житлового фонду». 

12 листопада 2019 року Київрада прийняла рішення щодо проведення інвентаризації застарілого житлового фонду столиці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: