У Києві з’явились інтерактивні інсталяції про переваги вакцинації (фото)

У Києві з’явились інтерактивні інсталяції про переваги вакцинації (фото)
Щоб послухати історії українців, які вакцинувалися, слід піднести руку до стенду
Фото: КМДА

У Києві презентували дві інтерактивні інсталяції, які нагадують українцям, що вакцинація від Covid-19 не тільки рятує життя, але й повертає світ можливостей, втрачених через пандемію. Як зазначила заступниця голови Київської міської держадміністрації Ганна Старостенко, ключова мета таких арт-об’єктів – привернути увагу киян та гостей міста до необхідності вакцинуватися від Covid-19, аби захистити себе та своїх близьких. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Київ на сьогодні лишається лідером вакцинальної кампанії в Україні. І наше завдання – щодня нарощувати динаміку щеплень, аби захистити киян та всю країну від поширення хвороби, її важкого перебігу, та зменшити кількість летальних випадків. Ми маємо бути відповідальними – берегти не лише власне здоров’я, а й здоров’я оточуючих», – сказала Старостенко.

Інсталяція «Проєкція можливостей» розміщена біля будівлі КМДА (вул. Хрещатик, 36). Це циліндрична равликоподібна конструкція з прорізаними в ній написами «обіймайся», «подорожуй», «живи», «торкайся», «цілуйся», «вривайся», «знайомся», «втілюй», які віддзеркалюються світловими відбитками на підлозі. Проходячи крізь неї ніби коридором, людина бачить, що саме опинилося в тіні через пандемію і що саме поверне вакцинація.

У вересні схожі проєкти заплановано відкрити у Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі.

Інсталяція «Захищені» у Маріїнському парку (вул. Грушевського) – це стенди з фотографіями щеплених від Covid-19 українців, які вакцинувалися, щоб жити, щоб не стати пацієнтом реанімації, щоб бачитися з онуками, щоб знову подорожувати. Щоб послухати історії цих українців, достатньо просто підняти руку і стенди, обладнані датчиками руху, «заговорять» їхніми голосами. У парку також розміщені ідентичні дзеркальні стенди, за допомогою яких можна зробити селфі та викласти їх у соцмережі разом із власною розповіддю, що саме спонукало вас вакцинуватися.

Інсталяції були відкриті 22 серпня Міністерством охорони здоров’я України, Київською міською державною адміністрацією та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), а розроблені та втілені – агенціями Postmen та Vandog за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У Києві на сьогодні вже здійснено понад 1,23 млн щеплень, першу дозу вакцини отримали понад 740 тисяч киян, ще близько пів мільйона – повністю імунізовані.

Вакцинуватися у столиці можна у 22 центрах масової вакцинації: у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, а також – у 21 мінівакцинальному центрі у кожному районі, які працюють на вихідних. Окрім того, вакцинуватися можна у кабінетах щеплень у медзакладах охорони здоров’я первинної ланки.

Зареєструватися на щеплення онлайн можна через сервіс helsi.me.

Як відомо, Київ розпочав підготовку до третьої хвилі епідемії коронавірусу.

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що масова вакцинація – єдиний спосіб уникнути стрімкого розповсюдження вірусу і повторення локдауну.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: