У «Нафтогазі» назвали винних у відсутності гарячої води у киян

У «Нафтогазі» назвали винних у відсутності гарячої води у киян

У ТЕЦ немає газу через те, що київська влада забрала у Ахметова підприємство, яке доставляло гарячу воду киянам, пояснили у «Нафтогазі»

Кияни не мають гарячої води у своїх оселях через неузгодження юридичних питань між колишнім постачальником гарячої води і новим.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

«В ТЕЦ немає газу через те, що київська влада забрала у Ахметова відповідне підприємство, яке доставляло гарячу воду киянам. Частина потужностей теплогенеруючих залишилося у Ахметова, постачання тепла відповідно перейшло до київської влади. А вони не продумали юридичний механізм, або не хочуть брати боргі попередників», - сказав Вітренко. 

За його словами, згідно з законом, «Нафтогаз» може відновити постачання на відповідному підприємстві тільки після того, як буде підписано відповідну угоду для того, щоб стати новим клієнтом компанії. 

«Ми готові постачати газ, щойно вони виконають усі законодавчі вимоги для того, щоб ми могли це зробити. Це важливо тому, що газ дається компанією за пільговою ціною, яка в два рази нижче за ринкову», - зазначив комерційний директор «Нафтогазу».

Щодо грошей на покриття боргів за газ, які уряд обіцяв скерувати на рахунки компанії, Вітренко зазначив, що «Нафтогаз» отримає їх після підписання відповідних угод. Відтак, за його словами, максимум протягом двох тижнів, можливо раніше у киян з'явиться гаряча вода.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр заявив, що Кабмін допомагає столичній владі до кінця поточного тижня вирішити проблеми щодо забезпечення киян гарячою водою.

11 вересня Київська міськрада ухвалила рішення, відповідно до якого комунальне підприємство «Київтеплоенерго» остаточно бере на баланс заборгованість компанії «Київенерго» за газ перед НАК «Нафтогаз України».

За рішення про успадкування заборгованості проголосувало 76 депутатів. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що цей крок дасть змогу повернути в квартири киян гарячу воду, а комунальним службам - виконувати необхідні роботи, щоб не допустити зриву опалювального сезону в столиці.

Мер заявив, що гаряча вода у квартирах киян з'явиться до кінця вересня.

Народний депутат, радник мера Києва Дмитро Білоцерковець сподівається, що керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв 10 жовтня погодиться підписати мирову угоду з КМДА щодо боргів «Київенерго» і кияни через тиждень-півтора після цього зможуть отримати гарячу воду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: