У столичному метрополітені продовжується процес декомунізації

У столичному метрополітені продовжується процес декомунізації
Будь-яка пропозиція виноситься на розгляд Комісії з питань найменувань, проходить громадські слухання і ставиться на голосування у Київській міській раді

Перейменування станцій підземки відбувається виключно за встановленою у столиці процедурою

У Києві з 1991 року було перейменовано 14 станцій метро. Про це повідомляє Київський метрополітен в Facebook.

«Всього у столиці з 1991 року було перейменовано, у зв’язку з декомунізацією, 14 станцій. У 2018 році станція «Петрівка» отримала назву «Почайна». Процедура тривала близько двох років. Також виконання ухваленого рішення обійшлося у більше ніж 400 тисяч гривень. У лютому цього року благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» ініціював перейменування станції «Дорогожичі» на «Бабин Яр», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станція «Дорогожичі» 40-ва у київській підземці. Вона була відкрита у 2000 році та отримала назву історичної місцевості, де вона розташована.

Також у Київському метрополітені повідомили, що перейменування станцій підземки відбувається виключно за встановленою у столиці процедурою. Будь-яка пропозиція виноситься на розгляд Комісії з питань найменувань, проходить громадські слухання і ставиться на голосування у Київській міській раді. Підприємство надає за запитом профільного Департаменту орієнтовний розрахунок вартості необхідних робіт.

Як повідомлялося, уряд змінив «радянську» назву шкільного предмета.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: