Ялта - наш: На Майдані в Києві встановили конструкції з пародійними гаслами

Ялта - наш: На Майдані в Києві встановили конструкції з пародійними гаслами

На конструкціях, які перегороджують Майдан розміщені розтяжки з численними написами

Проїжджу частину вулиці Хрещатик на Майдані Незалежності в Києві та саму площу біля Монумента Незалежності перегородили металевими конструкціями з гаслами щодо української приналежності Криму.

Відповідні фото з Майдану розміщують користувачі Facebook.

На конструкціях, що перегороджують площу, розташовані численні синьо-жовті розтяжки з гаслами «Севастополь – наш!», «Партеніт – наш!», «Ялта – наш!», «Алупка – наш!», «Бахчисарай – наш!» тощо.

У коментарях зазначають, що це пародія на російське гасло «Крим – наш», що увійшло в пропагандистський обіг після окупації півострова 2014 року.

«Алупка – наш. Ялта – наш. Євпаторія – наш». На Майдані Незалежності встановлені конструкції з шокуючими надписами. Виконавцем інсталяції виступив український театральний режисер Сергій Проскурня. Саме такою мовою, на думку митця, розмовляють киримли. Окрім лінвістичного уродства, Проскурня на замовлення заступника глави адміністрації президента України Віталія Ковальчука вивісив гасло у російському стилі «дякуємо діду за перемогу…», – зазначив ФБ-користувач, художник-карикатурист Георгій Ключник.

Він назвав це «лінгвістичним уродством».

Водночас на Майдані є конструкції і з гаслами іншого роду – «Дякуємо діду за перемогу 1918 року – мусимо повторити!».

Це напис теж відтворює російське пропагандистське гасло «Спасибо деду за победу», яке використовують у Росії при «вихвалянні» своєї участі у Другій світовій війні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: