«Зламав ніс і сильно побив». ЗМІ знайшли ще одну жертву молодика, який «Хамером» вбив дівчинку на переході

«Зламав ніс і сильно побив». ЗМІ знайшли ще одну жертву молодика, який «Хамером» вбив дівчинку на переході
Водій елітного позашляховика Кирило Островський, який у центрі Києва збив на смерть 10-річну дитину
Фото: РБК-Україна

За вісім місяців до смертельної ДТП Островський разом з друзями побив киянина у торговому центрі

ЗМІ оприлюднили нові подробиці про 23-річного водія Hummer Кирила Островського, який на смерть збив дівчинку на бульварі Лесі Українки в Києві.

Виданню «Факти» вдалося поговорили з людиною, яку Островський побив вісім місяців тому. Незважаючи на те, що потерпілий чоловік одразу звернувся в поліцію, ні Островського, ні його подільників тоді ніхто навіть не затримав, пише ЗМІ.

«Мене побили в листопаді 2017 року, - розповів потерпілий киянин Сергій. - Це сталося серед білого дня в торговому центрі «Мандарин плаза» в самому центрі Києва. Як тільки я піднявся на ескалаторі, на мене налетіли троє молодиків і сильно побили. Били по голові, зламали ніс. Я намагався відбиватися, але марно - їх було більше. Серед них був Островський. Я в той момент навіть не знав, хто він такий. Ніколи раніше з ним не спілкувався».

З трьох нападників Сергій в той момент впізнав тільки одного – друга Островського, який і раніше йому погрожував.

«Ця людина ходила з Островським в один спортклуб, вони разом тренувалися (як повідомлялося, водій Hummer раніше займався боксом. - ред), - каже Сергій. - І, як я потім зрозумів, брали участь в розборках, більше схожих на рейдерське захоплення магазину, який належав моєму другові і його дружині. Коли одного разу я приїхав в той магазин, побачив там незнайому людину спортивної статури. Це був друг Островського. Він спробував напасти на мене з ножем. Хоч я тоді і не постраждав, але написав заяву в поліцію. Він потім знайшов мій телефон і дзвонив з погрозами. Погрожував розправитися зі мною і моєю родиною.

А в листопаді підстеріг мене в «Мандарин плазі» і був уже не один, а з дружками. Мене били всі троє - і він, і Островський, і їх третій спільник. Я впевнений, що те, що сталося, зняли камери відеоспостереження, але тільки записи мені ніхто не показує. А чи долучив їх до справи слідчий, велике питання. З моменту мого побиття пройшло вісім місяців - і за цей час мені жодного разу не зателефонували з поліції! Про мене просто забули. І дали зрозуміти, що винуватцям нічого не буде - мовляв, стаття несерйозна, всього лише нанесення легких тілесних ушкоджень. А злочинці тільки відчули безкарність. І ось зараз один з них, ганяючи на Hummer, вирішив не зупинятися на червоне світло ... Про вбивство дівчинки на пішохідному переході я прочитав в інтернеті. Побачивши фото винуватця з місця подій, сторопів - це ж та людина, яка мене побила», - розповів потерпілий.

Видання зазначає, що Сергій приїхав до суду, де Кирилу Островському обирали запобіжний захід. І побачив в залі суду знайомі обличчя.

«Дружки Островського прийшли його підтримати. Я побачив там третього злочинця, прізвища якого до цих пір не знаю. Викликав поліцію, щоб його затримали, але поліцейські так і не приїхали. А Островський, до речі, мене впізнав. Уважно подивився на мене і ... підморгнув. Це було схоже на насмішку», - резюмував Сергій.

Нагадаємо, 26 липня суд взяв під варту на два місяці водія Hummer Кирила Островського, який у центрі Києва збив на смерть 10-річну дитину.

Раніше стало відомо, що водій автомобіля Hummer, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП на столичному бульварі Лесі Українки, внаслідок якої загинула 10-річна дівчинка, відмовився надати поліції всі біологічні зразки.

Нагадаємо, у середу водію Hummer, який на смерть збив дитину, оголосили про підозру за залишення місця ДТП.

Як відомо, водій автомобіля Hummer збив неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди.

Проте водія вдалося затримати. Під час затримання хлопець пручався і кричав, що з ним поводяться несправедливо. За словами поліції, перших ознак алкогольного сп'яніння у водія немає.

Водієм Hummer виявився колишній боксер, а нині директор, власник та інвестор фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. 

Наразі винуватця трагедії затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення у небезпеці). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також, що відомо про водія-вбивцю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: