Молочний завод в Естонії перейде зі сланцевої нафти на біогаз

Молочний завод в Естонії перейде зі сланцевої нафти на біогаз
Молочний завод Estover Piimatööstus перейде зі сланцевої нафти на біогаз
Фото: Veiko Tõkman

Газ вироблятимуть шляхом анаеробної ферментації стічних вод

В Естонії молочний завод Estover Piimatööstus почне отримувати електроенергію для своєї діяльності з біогазу замість сланцевої нафти. Про початок будівництва біогазової станції компанія Estover оголосила 30 квітня, передає Delfi. 

Газ вироблятимуть шляхом анаеробної ферментації стічних вод молочного підприємства та сироватки.

«Споруджуючи на молочному підприємстві біогазову станцію, ми хочемо залишити сланцеву нафту в минулому, тож при закладці наріжного каменю залишили майбутнім поколінням на пам'ять каністру з-під сланцевої нафти», - розповів Аго Тедер, голова правління Estover Piimatööstus.

За його словами, компанія здійснює поворот у бік економіки замкнутого циклу і вироблятиме сир «на молочній енергії», очікуючи від нової технології збереження навколишнього середовища, так і економічної вигоди.

Біогазова станція прийматиме до 1200 кубометрів стічних вод і 250 кубометрів сироватки у день і, згідно з розрахунками, покриватиме більшість з потреб підприємства у тепловій енергії, зауважив Аго Тедер.

Станцію до кінця року побудує Mapri Ehitus. Вона коштуватиме понад €6 млн, з яких підтримка Центру інвестицій в навколишнє середовище складе €1,96 млн.

Раніше повідомлялося, що в Одесі з’явилася станція дегазації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: