В океані біля Австралії встановили статую на сонячних панелях, яка інформує про зміну температури води

В океані біля Австралії встановили статую на сонячних панелях, яка інформує про зміну температури води
«Океанська Сирена» змінює колір залежно від температури океану
Фото: Jason deCaires Taylor

Статуя змінює колір залежно від температури океану

В Австралії біля причалу Стренд у Таунсвіллі встановили п'ятиметрову статую на сонячних панелях, яка змінює колір залежно від температури океану. Про це повідомляє CNBC.

«Океанська Сирена» використовує дані, зібрані метеостанцією «Риф Девіса» з датчиків, встановлених по всьому Великому Бар'єрному рифу.

Змінюючи колір, скульптура попереджає про підвищення температури водойм на Землі.

Проект «Океанська Сирена» - це один з чотирьох проектів, що формують музей підводного мистецтва – Museum of Underwater Art (MOUA). Ще одна конструкція знаходиться в самому серці Великого Бар'єрного рифу приблизно в двох годинах їзди на човні від Таунсвілла.

Так звана «Коралова оранжерея» на рифі Джона Брюера є найбільшою інсталяцією підводного музею. Облаштування локації на місці першого в світі плавучого готелю, що закрився вже через рік через руйнування, було завершено в грудні 2019 року. Вона мала відкритися в квітні 2020 року, але через обмеження, пов'язаних з коронавірусом в Квінсленді, дата відкриття була перенесена.

Коли відкриється музей, туроператори візьмуть з собою дайверів і любителів підводного плавання, щоб досліджувати арт-проект, розташований на глибині близько 20 метрів. Тут усередині величезної скелетної конструкції, призначеній для розсіювання сильних підводних течій океану, знаходяться 20 статуй студентів, працюючих з коралами. До речі, цей художній витвір ще й функціонує як лабораторія, яка контролює солоність води і рівень кисню, а підводна камера фіксує розвиток коралів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: