Чотири тисячі рятувальників та поліцейських отримають власне житло до кінця року, - МВС

 Чотири тисячі рятувальників та поліцейських отримають власне житло до кінця року, - МВС

Міністерство внутрішніх справ пропонує нову програму для придбання правоохоронцями власного житла

Міністерство внутрішніх справ пропонує нову програму фінансового лізингу для того, щоб рятувальники та поліцейські могли придбати власне житло на вигідних умовах. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба міністерства.

«Розподіл платежу виглядатиме наступним чином: за рахунок держави будуть компенсовані витрати по обслуговуванню договору-лізингу (100%) та частина лізингових платежів (до 40 %). Сума компенсації буде залежати від стажу роботи та складу родини», - сказав Аваков.

.jpg_11

За словами Авакова, якщо мати вислугу від 5 до 10 рокув, то щомісячний платіж зменшується на 10%, у випадку вислуги від 10 до 15 років - 20%, а вислуга від 15 - 30%. Попри це, якщо є діти, то платіж зменшується на 5% за кожну дитину. 

Для участі у програмі потрібно декілька умов: вислуга не менше 2-х років, окрім учасників бойових дій; не менше 5-ти років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку та мати строк лізингу не більше 20-ти років. 

Окремо міністр наголосив, що сума щомісячної виплати не буде перевищувати 25 відсотків від грошового забезпечення.

«Практично новий план від МВС виглядатиме наступним чином, молода родина з 3-х осіб: 27-річний чоловік-поліцейський з вислугою 7 років, його дружина та 3-річна дитина беруть 2-х кімнатну квартиру в одному із обласних центрів. Поліцейському вже компенсовано 10% платежу за стаж служби  плюс 5% за дитину. Таким чином, орієнтовний щомісячний платіж за житло буде у рамках близько 2000 гривень», - йдеться у повідомленні. 

МВС візьме виплати за квартиру на себе у випадку, якщо поліцейський чи рятувальник отримає поранення під час виконання завдань.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: