Ізраїль скоротить фінансування ООН

 Ізраїль скоротить фінансування ООН

Ізраїль скоротив фінансування на суму, яка дорівнює коштам, виділеним Організацією Об'єднаних Націй на чотири комітети, які займаються палестинськими проблемами

Ізраїль вирішив скоротити фінансування ООН на 6 млн дол. в знак протесту проти резолюції Ради Безпеки, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на палестинській території,

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Агентство відзначає, що щорічний внесок Ізраїлю в ООН становить 40 млрд. Держава скоротила фінансування на суму, яка дорівнює коштам, виділеним Організацією Об'єднаних Націй на чотири комітети, які займаються палестинськими проблемами.

Представник Ізраїлю в ООН Дані Данон заявив, що з боку його держави нерозумно фінансувати органи, які діють проти Ізраїлю в ООН.

Агентство нагадує, що скорочення фінансування ООН є першою з серії анонсованих Ізраїлем заходів у відповідь на резолюцію.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю відмовився виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує будівництво єврейських поселень. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав резолюцію ганебною.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: