У БПП запевнили: друге читання бюджету пройде легше

 У БПП запевнили: друге читання бюджету пройде легше

Ігор Кононенко розказав, як влада буде задовольняти бюджетні апетити депутатів перед виборами

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко стверджує, що друге читання державного бюджету – 2019 пройде легше, бо у першому читанні були враховані більш-менш збалансовані побажання політичних сил і позиції базових фракцій коаліції. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Кононенка, він не пам’ятає жодного бюджету, що швидко схвалили. «Якщо б ми враховували всі «хотєлки» депутатів, нам би і трьох бюджетів не вистачило. Є чітка позиція МВФ: ми не можемо змінювати погоджену з ними дохідну частину. Якщо станеться диво і ми знайдемо декілька зайвих мільярдів, покажемо їм, тоді можемо включити ці гроші в дохідну частину бюджету і витратити», - пояснює нардеп.

«Так вже традиційно склалося, що коли нам потрібні додаткові гроші, то найпростіший спосіб їх знайти – підняти акцизи на тютюн та алкоголь, щоб потім ці мільярди розподілити і проголосувати бюджет. Проте наразі тютюн і алкоголь далі затискати не можна, бо цей бізнес просто піде в тінь», - вважає Ігор Кононенко.

Як повідомлялося, Рада схвалила бюджет-2019 у першому читанні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: