1 листопада столичні освітяни погрожують вийти на страйк через урізання субвенції на зарплати

1 листопада столичні освітяни погрожують вийти на страйк через урізання субвенції на зарплати
Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь

Кабінет міністрів України «урізав» фінансування оплати праці столичних освітян на 1,2 млрд грн

У проекті бюджету на 2018 рік планувалося закласти обсяг освітньої субвенції для міста Києва в розмірі 2,7 млрд гривень. Кабінет міністрів вирішив «урізати» субвенцію на 1,2 млрд гривень. Тому 1 листопада о 14:00 столичні освітяни вийдуть під стіни кабінету міністрів на пікет. Про це заявив голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

«Обсяги освітньої субвенції з державного бюджету на 2018 рік для міста Києва передбачено в сумі 2,7 млрд. гривень при необхідній потребі 3,9 млрд гривень. Тобто Кабінет міністрів України «урізав» фінансування оплати праці столичних освітян на 1,2 млрд грн.», - говорить Яцунь.

За його словами, існує ризик скорочення 7 000 педагогів або зменшення розміру заробітної плати шляхом невиплати надбавок за престижність педагогічної праці та складність і напруженість у роботі.

«Для прикладу, освітяни щомісячно втрачатимуть: вчитель 1 категорії – 1 200 грн., вчитель без категорії -  1 000 грн.», - продовжує голова київської профспілки освітян.

І додає, що завтра 1 листопада о 14:00 столичні освітяни вийдуть на мирний пікет під стіни уряду. Очікується до 30 тисяч учасників. Якщо Кабмін не почує освітян, то останні будуть змушені вдатися до трудового страйку.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: